Flitsbezoek

Rondleiding door de expositie Light Displacement

Onze bliksemsnelle gids zorgt dat je in een stroomversnelling door de Meggy Rustamova tentoonstelling gaat. Hou jij van verdieping maar wil je na afloop het Vlaams Café induiken of een voorstelling in het Cultuurhuis meepakken? Geen paniek: met onze flitsbezoeken gaat dit je lukken. 

 

Flitsbezoek 

In de Brakke Grond wordt de eerste solotentoonstelling van Meggy Rustamova getoond. Het werk van de Vlaamse kunstenaar kent een gelaagdheid die een gids op korte maar krachtige wijze zal uitdiepen. In het kunstwerk krijg je als toeschouwer de ruimte om actieve deelnemer te zijn. Je manoeuvreert je als een performer door de ruimte. Meggy Rustamova aan het woord: ‘Ik bevraag altijd de positie van het publiek. Hoe beweegt de toeschouwer zich en hoe verhoudt hij of zij zich tot het kunstwerk?’. Ervaar het zelf tijdens een van de flitsbezoeken en meld je aan! 

 

Light Displacement

De overkoepelende titel van de tentoonstelling Light Displacement duidt tegelijkertijd op 'het licht' als op 'iets licht'. Zo ontwikkelde kunstenaar Meggy Rustamova (1985) speciaal voor de Brakke Grond de totaalinstallatie Light Deportations (2017). Het werk toont een fotoreeks van een boom, die op verschillende technische wijze is belicht. Als toeschouwer waan je je door een labyrint van beelden die op elkaar lijken, maar telkens anders zijn. Ondertussen hoor je fragmenten van een verhaal die over een vlucht lijken te gaan. Zelf is Rustamova als jong meisje gevlucht vanuit Georgië naar Nederland om uiteindelijk in België te belanden. Beschrijven de fragmenten haar eigen verhaal? Zoals vaker in haar werk beweegt ze zich tussen fictie en realiteit en speelt beeld een belangrijke rol.

 

Hoe meld je je aan?

Stuur een bevestiging van je aanmelding naar rondleiding@brakkegrond.nl. Vergeet niet de juiste datum te vermelden. 

 

 

Op zoek naar een totaalbelevenis? 

Combineer dan je flitsbezoek met een van de volgende voorstellingen: 

-Zo 10 september om 19:45 Flitsbezoek, na afloop Abattoir Fermé 20:30 

-Za 23 sept 20:00- 22:00 Flitsbezoeken tijdens Unseen Open Gallery Night

-Do 2 nov om 19:45 Flitsbezoek, na afloop Zuidpool 20:30

 

Meer weten over de expositie? 

Lees hier meer over Light Displacement

 

Snel en gemakkelijk op de hoogte blijven van events? 

Volg de Brakke Grond op: Facebook of Instagram 

 

 

 

FotoClaire Bontje