Flying Horseman: Rooms / Ruins

Gepresenteerd door Paradiso Amsterdam en de Brakke Grond

Flying Horseman ken je van hun atmosferische blues, soundscapes en ratelende rock, waarmee de Belgische publiekslievelingen ook in Nederland al menig hart veroverd hebben. Donderdag 23 maart keren ze terug naar het Amsterdamse met een nieuw avontuur. In de Antwerpse deSingel werken ze aan een nieuw project een veelgelaagd muziekstuk, waarin alle zes de bandleden meer dan ooit individueel voor het voetlicht gezet worden. Met Flying Horseman geven we het startschot voor wat een inhoudelijk spannende en Vlaams getinte samenwerking wordt tussen Paradiso Amsterdam en de Brakke Grond. 

Metropolische grootstadblues die dieprood kleurt

Flying Horseman is geen onbekende meer op Nederlandse bodem. De groep rond zanger, gitarist en songschrijver Bert Docks is met haar blend van atmosferische blues, geestverruimende soundscapes en ratelende rock uitgegroeid tot een van de majors in het Vlaamse muzieklandschap. Na het succes van de laatste plaat ‘Night is Long’, verlaat het zestal het eerder betreden, succesvol gebleken pad. Als zeskoppig organisme, met een hartslag en een zenuwstelsel, werken ze in deSingel aan een gloednieuw project: een set waarin hun muzikale en thematische obsessies vrij spel krijgen en waarin de verschillende bandleden individueel meer dan ooit in de schijnwerpers komen te staan. Geen concert in de afgelijnde zin van het woord, Het wordt een veelgelaagd muziekstuk met een uitgekiende belichting, waarin songs elk moment kunnen muteren tot kosmische instrumentals en waarin maatschappelijk engagement, woede, verontwaardiging en revolutionaire geestdrift hand in hand gaan met existentiële besognes en de intiemste verlangens. Flying Horseman kruipt met zijn nachtblues als een sluipend gif onder je vel en zorgt voor een bloedstollend mooie luisterervaring.

 

 

Het startschot van een Vlaams getinte samenwerking met Paradiso Amsterdam

Deze show wordt gepresenteerd door Paradiso Amsterdam en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en geeft meteen het startschot voor wat een inhoudelijk spannende en Vlaams getinte samenwerking wordt tussen beide zalen. Paradiso heeft als een van ‘s lands grootste poppodia goed in de gaten wat beneden de grens muzikaal bruist en rommelt en serveerde jullie de afgelopen jaren regelmatig Vlaamse rijzende sterren: denk Flying Horseman, Oscar & The Wolf, Bazart, Coely en STUFF. Waar het qua context klopt, slaat de Brakke Grond vanaf 2017 graag de handen in mekaar met Paradiso om de uitwisseling van dergelijk talent tussen Belgie en Nederland nog verder te stimuleren. We verbinden ons inhoudelijk, als grootste fan en promoter van al dat gebruis in de Vlaamse muzieksector, graag op regelmatige basis als partner aan Paradiso, met onze Rode Zaal (je weet wel, met die mooie balkons) als gelegenheidsdecor.