earth-sinking-into-water.jpg

earth-sinking-into-water
Jim Campers, Earth Sinking into Water, 2014. Courtesy of the artist

Forward Escape Into the Past

Jim Campers

Van 15 september t/m 13 oktober 2018 staat de eerste solopresentatie van fotograaf Jim Campers (Antwerpen, °1990) in Amsterdam. Tegenculturen uit de jaren ‘60 en ‘70 vormen het uitgangspunt voor zijn fotoseries. Zijn werk maakt duidelijk hoe actueel deze radicale ideeën nog steeds zijn.

Forward Escape Into The Past

Jim Campers refereert aan anarchistische maatschappijkritiek van Theodore Kaczyncki (ook wel bekend als de Unabomber) en theorieën over de geschiedenis van de psychedelica. Zijn werk maakt duidelijk hoe actueel deze radicale ideeën nog steeds zijn. 
 

In een speciaal gebouwde architectuur worden in deze Amsterdamse opstelling nieuwe verhaallijnen en verbanden gecreëerd met de series Let’s kill the Moonlight en Intranaut. Als onderdeel van de tentoonstelling wordt de publicatie Forward Escape Into the Past uitgegeven door Art Paper Edition (APE), Gent.

 

► Forward Escape Into the Past is een samenwerking met M-Museum Leuven, waar Jim Campers’ werk medio 2018 te zien is.

 

Wie is Jim Campers

Jim Campers (Antwerpen, °1990) studeerde aan Sint-Lukas in Brussel en de academies van Leipzig en Antwerpen. Zijn werk was eerder te zien in groepstentoonstellingen in Extra City, Antwerpen (2016) en Le Bal Parijs (2014). Recent nam hij ook deel aan Plat(t)form in Fotomuseum Winterthur (2018)

Credits
Top image
Jim CampersEarth-Sinking-Into-Water, 2014