Frankie / CAMPO

Laguna Beach

Frankie is een echte band, met een frontman, schelle gitaren en strakke drums. Maar dan wel een van plakband en papier. Laguna Beach is hun universum. Een plek die zowel vrolijke naïviteit als wrange emoties in zich draagt.

Het universum van Frankie is fragmentarisch, rommelig en imperfect, maar ook filmisch, grappig en ontroerend. Op het podium zorgt de wisselwerking tussen de livemuziek en de machinaal aangedreven installaties voor een uitdijend tableau, waarin schelle gitaren, ruis, kraak, belabberde poppen, visdraad en hout de hoofdrol spelen. Van totale mislukking tot tropische idylle – Laguna Beach ontwapent steeds door zijn  vrolijke naïviteit.

Frankie is Simon Lynen, Vincent Lynen, Brecht Hayen, Jef Staut en Timo Fannoy. Het collectief / de band brengt beeld en geluid samen in verschillende installaties, ergens tussen performance en concert in. Gaandeweg creëren ze situaties die niet noodzakelijk narratief hoeven te zijn. Video, tv, livemuziek of animatie – welk medium ze ook gebruiken, nonchalance en ambiance uit hun atelier sluipen doelbewust het podium op.

Frankie wordt ondersteund door het Gentse kunstencentrum CAMPO in een langer samenwerkingstraject. Deze eerste productie is gecoproduceerd door de Brakke Grond in het kader van Grensverkeer. 


Videoportret

 


Frankie in actie

 

Credits
Van & met Simon Lynen (zang & trompet), Vincent Lynen (gitaar), Jef Staut (bas), Brecht Hayen (gitaar) & Timo Fannoy (drum)
Productie CAMPO
Coproductie De Brakke Grond
Met de steun van DeBuren
Met dank aan Gouvernement