Groepstentoonstelling

A Space Called Home

Groepstentoonstelling in huis

Drie huizen verrijzen in de foyer, gevuld met kunstwerken die je thuis doen voelen.

Tijdens het themaprogramma THUIS [een gebruiksaanwijzing] verrijzen in de foyer van de Brakke Grond drie huizen. Deze huizen omsluiten elk een kleine white cube, de ideale behuizing voor een kunstwerk, zijn ‘thuis’.

 

In deze groepstentoonstelling verkennen de kunstenaars wat nodig is om van een huis een thuis te maken. Zij hebben oog voor herhalende handelingen, intieme rituelen en het ritme van het dagelijks leven. In een tijd waarin onze privéruimte ook dienst doet als kantoor, als hotel en als pronkstuk op Instagram, verkennen de kunstenaars de regels en patronen waarmee we ons thuis vormgeven.

 

Het tentoonstellingsontwerp is van Feiko Beckers. Hij creëerde huizen met uiterlijke kenmerken van paalwoningen, die hij tegenkwam tijdens zijn residency in Suriname. De huizen nemen nadrukkelijk hun plek in in de bestaande architectuur van de Brakke Grond. Door het ontbreken van ruimte in de expositiezalen, hebben de huizen hun plaats ingenomen in de foyer. Ze eisen een plek op waar eigenlijk geen ruimte is voor een expositie.

 

Met werk van Feiko Beckers, Mekhitar Garabedian, Lee Castro.

Credits
In samenwerking metBeursschouwburg Brussel
BeeldStills uit 'Why I don't own a sofa' van Feiko Beckers