Guy Woueté

WELKOM

Voor mij is kunst maken geen doel op zich, maar een kans om eerlijk te kijken en te reflecteren op het tijdperk waarin wij leven.

Het koloniale verleden van zijn vaderland speelt een belangrijke rol in het oeuvre van Guy Woueté. Met de geschiedenis als zijn belangrijkste materiaal wil hij een nieuwe toekomst vormgeven, waarin we elkaar anders zien en beter begrijpen. De activistische kunstenaar heet ons welkom in de Brakke Grond en laat ons meedenken over de vraag wat we kunnen leren uit het verleden.

 

Guy Woueté (1980, Douala, CM) werkt in Antwerpen en Douala. Hij studeerde beeldhouwkunst en schilderkunst in Douala, Parijs en Brussel en was resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn werk werd wereldwijd getoond. In 2018 was hij een van de acht genomineerden voor de Vrienden van het S.M.A.K. Prijs | Coming people. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de jonge kunstenaars die net afgestudeerd zijn aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten.

 

Voor deze expo werkt de Brakke Grond samen met de Beursschouwburg in Brussel, waar vanaf 4 april de tentoonstelling Wie is we van Guy Woueté te zien zal zijn.