House Crying Yellow Tears / Suze Milius

HUIS

Stel je voor dat je voor één moment even iemand anders zou mogen zijn? In HUIS word je meegenomen naar een onbekende locatie. Er is geen plek om je te verschuilen. Door de onverwachte situaties waar je in belandt, kun je niet langer alleen toeschouwer zijn. Zonder dat je het doorhebt word je onderdeel van een nieuw 'thuis'.

Een exclusieve 1-persoonsvoorstelling. Er zijn maar 36 plekken beschikbaar dus wees er snel bij. De locaties zijn nabij het centrum van Amsterdam, op fietsafstand van de Brakke Grond. Na het boeken van je ticket in de webshop ontvang je van ons 2 bevestigingsmails, en een dag voor de voorstelling ontvang je een sms'je met de locatie waar je wordt verwacht. 
 

 Een bezoeker over HUIS:


’Zonder enige dwang en op een volstrekt natuurlijke en haast surrealistische wijze was ik thuis op een voor mij vreemde plek. De manier waarop ik in deze situatie getrokken werd is verbluffend te noemen. De timing van de incidenten en voorvallen waren dusdanig dat ik geen tijd kreeg om het moment te overdenken. Ik moest in actie komen. Zelden ben ik zo overvallen door een situatie. Ook omdat er geen ander publiek was waar ik me achter kon verschuilen. Deze ervaring is in mijn geheugen gegrift.’

Reistijden naar locatie

Een dag voor de voorstelling hoor je per sms waar je wordt verwacht. Wel kunnen we verklappen dat de locaties nabij het centrum van Amsterdam zijn. Ten opzichte van de Brakke Grond moet je rekening houden met een fietstijd van maximaal 15 minuten of een reistijd per openbaar vervoer van maximaal 25 minuten. Dit is een indicatie: je kunt gewoon vanaf thuis direct naar de opgegeven locatie reizen.

Wat zegt de pers?

Theaterkrant ★★★★
"Over Huis kun je geen traditionele recensie schrijven – wie bij de gelukkigen hoort die de voorstelling nog kunnen zien, begrijpt na afloop waarom. Zet uw zintuigen en uw zin voor avontuur open, betreed het parallelle universum dat Suze Milius voor u heeft georganiseerd, laat me u voorspellen dat iedereen die erbij betrokken is een verrassend sterke rol in het geheel speelt en u iets gaat beleven waar u nog heel wat feestjes mee vooruit kunt, verwonder u over wat theater ook kan zijn en laat voor deze ene keer de sterren spreken."

 

Luister hieronder naar een interview met onze programmeur Lisa Wiegel en theatermaakster Suze Milius: (vanaf 19:33)

 

Theater in zijn verrassendste vorm. Wie eruit komt, hoort bij een select groepje insiders.

Concept en regieSuze Milius
ProductieHouse Crying Yellow Tears vzw
CoproductieDe Brakke Grond, Via Zuid
Grafische vormgevingTeam Thursday
VideoSerin Utlu
Mede mogelijk gemaakt doorFonds Podiumkunsten, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum
ProductieleidingJosé Schuringa
Met dank aanYvonne Bruynen, Stichting SoAP, Lisa Wiegel