How to invoke apparitions

Vlaams kunstenaar Diederik Peeters op Impakt Festival i.s.m. de Brakke Grond

De Vlaamse kunstenaar Diederik Peeters staat op vrijdag 27 oktober op het Impakt Festival in Utrecht met zijn performance "How to invoke apparitions", in samenwerking met de Brakke Grond. 

Van 25 t/m 29 oktober vindt in Utrecht het Impakt Festival plaats, een vijfdaagse multimedia evenement met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, paneldiscussies, performance, presentaties en artist talks op verschillende locaties in de stad. Ook de Vlaamse kunstenaar Diederik Peeters brengt er zijn performance "How to invoke apparitions".  

Tijdens deze performance grijpt Peeters terug op de fantasieën en het bijgeloof die zijn ontstaan tijdens de uitvinding van de fonograaf. Hij voert ons door de geschiedenis en sciencefiction, door scepsis en geloof. Uiteindelijk leidt hij ons door de donkere tunnels die de wetenschap met magie verbinden en technologie met horror. Als hij zijn training als medium op tijd afrondt, kan hij misschien een persoon uit de geschiedenis uitnodigen om hem te ondersteunen tijdens deze lezing. Dit project kwam in samenwerking met De Brakke Grond tot stand.

Meer lezen over het algemene programma van het festival? Dat kan hier.