ITS Festival: Simone Basani (KASK)

The House We Have Built

The House We Have Built gaat over archeologie van geweld. De performance bekijkt de geluiden en beelden van geweld die het beeld dat we hebben van onze steden – hun private, publieke en “affectieve” architectuur – beinvloedt, vanuit een transhistorisch oogpunt.

Een reeks gedachten, neergeschreven door een Italiaanse soldaat na zijn terugkeer uit de koloniale oorlog in Libië, heeft Simone Basani geinspireerd om zijn eigen band met onrustige herinneringen het hoofd te bieden. Van hieruit onderzoekt hij hoe figuren van geweld collectief worden herdacht en doorgegeven.

Simone Basani is een kunstenaar, schrijver en performer. De laatste jaren heeft hij gewerkt aan collectieve performances, met speciale focus op processen van geheugen en representatie van rouw. Zijn projecten werden getoond in Palazzo Fortuny – Venetië, Villa Empain – Brussel, Laznia CCA – Gdansk en anderen.

Credits
Van en metSimone Basani
TekstSimone Basani
met citaten van Joyce Carol Oates, Donato Magro en Donato Dani
kostuumSebastian Van Canneyt
geluid in samenwerking metRoger Fähndrich
coachingFrederik Le Roy en David Weber-Krebs
met dank aan Alice Ciresola, Valentina Tiziani, Grégory Abels, Fabrice Delecluse, Bram Jespers, Loredana Manfro, Jan Steen, Frank Cools, Bart Wouters, David Helbich, Heike Langsdorf, Laura Andriessen en studenten Master KASK Drama.