Julie Cafmeyer

Is this porn? No, this is love

Na De Therapie en Bombastische Liefdesverklaring, buigt theatermaker Julie Cafmeyer (1987) zich opnieuw over de peilloosheid van de liefde. In Is this porn? No, this is love neemt ze elke avond plaats op de sofa. Naast haar telkens een andere mannelijke tegenspeler, met wie ze het verzanden van hun ooit onstuimige relatie bespreekt. Een voorstelling vol wrange humor, duistere lichtheid en vermakelijke tragiek.

Tot voor kort lag de diepste afgrond ter wereld in Kroatië: 506 meter loodrecht naar beneden. Maar het ravijn in deze theaterdialoog maakt een tikje duizeliger. Aan de rand ervan staan twee geliefden. Zij aan de ene kant, hij aan de andere. Geen brug te bekennen.
 

Bekijk het videoportret van Julie Cafmeyer


 

Julie over Is this porn? No, this is love

Julie: “Voor deze voorstelling had ik het gevoel vrijer te kunnen schrijven omdat het geen monoloog maar een dialoog is geworden. In die zin bevat de voorstelling minder autobiografische elementen, net omdat ik het in functie schreef van een fictief koppel. Daarom is de voorstelling niet ‘typisch Julie’, maar hoop ik dat het publiek zich in bepaalde dingen kan herkennen.”

 

“Deze keer ben ik minder vanuit een probleem vertrokken, meer vanuit een soort viering van de liefde. Al blijft het nog steeds de teloorgang van een koppel. Ik heb heel lang gedacht dat de liefde niets voor mij was, maar dat is nu wel anders. Nu vertrek ik meer vanuit de gedachte: “Oké. Misschien is liefde wel niets voor mij, maar ik doe het vanaf nu wel op mijn manier. Als het dan nog mislukt, dan heb ik er in ieder geval plezier aan gehad.” 

Over Julie Cafmeyer

Julie Cafmeyer (°1987)  studeerde in 2015 af aan de Toneelschool Maastricht als regisseur. Tegenwoordig schrijft ze en maakt ze theater. Haar werk kenmerkt zich door een persoonlijke touch, wrange humor, duistere lichtheid en vermakelijke tragiek. 

In de pers

De Morgen

"Theatermaker Julie Cafmeyer speelt in Is This Porn? No, This is Love een prikkelend spel met het publiek." 

Lees de recensie

Credits
Van en met Julie Cafmeyer
Dans Timo Sterkcx, Chloé Geers, Valentine Galeyn en Jade Derudder
Tekstdrillers Sien Vanmaele en Tim Taveirne
Tegenspeler Nog zoekende
Sparring partner Ellen Schoenaerts
Coproductie CAMPO, de Brakke Grond en Toneelschuur Producties
Met dank aan Steve Aernouts, Pascal Leboucq, Catharina Scholte, Pol Eggermont, Jon Michelena en Dennis Molendijk
Speciale dank aan DE Studio