Julie Cafmeyer / de Brakke Grond / Toneelschuur Producties

Bombastische liefdesverklaring & Is this porn? No, this is love

Onverschrokken gaat Cafmeyer op zoek naar wat hartenpijn, waar we allen zo mee te maken hebben, betekent. Radicaal autobiografisch, extreem openhartig en therapeutisch met een kwinkslag. 

Julie Cafmeyer is 'één van de gewiekste regisseurs van haar generatie' volgens het Vlaamse magazine Knack. In deze double bill vertelt ze onbeschaamd over haar wanhopige zoektocht naar liefde, bevestiging en zingeving. 

Theater gaat doorgaans over de grote betekenissen van het bestaan. Julie Cafmeyer laat zien hoe persoonlijke verhalen van grote betekenis kunnen zijn. Na haar vorige spraakmakende voorstelling “Therapie”, voert ze haar publiek ook deze maal mee naar de intimiteit van haar hoogstpersoonlijke ervaringen. In deze altruïstische theatertrip gaat ze onverschrokken op exploratie naar wat hartenpijn, waar we allen zo hebben mee te maken, betekent. Bombastische liefdesverklaring is een uit haar intieme leven gegrepen biografische, documentaire verklaring. Jullie vraagt aandacht! Ontroerend serveert ze haar twijfels, pijn, wanhoop en verlangen. Zonder gêne neemt ze haar publiek mee in een theatermoment waar iedereen betrokken partij kan zijn, radicaal, principieel, zonder franjes.  

In deze double bill presenteert Julie Cafmeyer ook haar nieuwe tekst en voorstelling Is this porn? no this is love. In een dialoog over twee mensen die het einde van hun relatie naderen, beschrijft Julie op humoristische wijze de fictie van een relatie. Is this porn? no this is love wordt gespeeld door Julie Cafmeyer en Steve Aernouts. 

Via coproducties en coaching helpt de Brakke Grond jonge theatermakers uit de Lage Landen om zowel in Nederland als in Vlaanderen hun plek te veroveren. Portret door Bart Grietens.

We Are Public

De voorstelling op 29 september is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Tickets Is This Porn? No, This Is Love.

Omdat de double bill een beperkte capaciteit heeft, zijn er voor enkel de dialoog Is This Porn? No, This Is Love. losse tickets verkrijgbaar á € 5. 

Over Julie Cafmeyer

Julie Cafmeyer studeerde Taal- en letterkunde Frans gecombineerd met theater-, film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en sloot deze studie af met een Master in de theater- en filmwetenschap. In juni 2014 studeerde ze af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

In haar voorstellingen gaat Julie steeds op zoek naar de spanning tussen realiteit en fictie, en vraagt ze zich af hoe ver ze kan gaan in het autobiografische genre. Ze houdt zowel van humor als zware tragiek, waardoor de voorstellingen zowel grappig als wrang aanvoelen.

Ik zie mijn schrijfsels en theaterstukken als iets wat mij vooruit kan helpen in de liefde. Niet andersom.

Lees het interview met Julie Cafmeyer in De Standaard

Wat zegt de pers?

★★★★ Theaterkrant.nl
"Chicklit én filosofisch discours ineen." Lees meer

 

★★★ De Standaard
"Openhartige antwoorden slaan de brug tussen solo en gemeenschap, tussen ego en collectief. Samen vlooien we uit wat liefde voor ons betekent."

 

De Morgen
"Cafmeyer viert de teugels en haalt ze weer aan, haar voorstelling loslatend en weer controlerend als een weerspannig paardje. Ze zet haar autobiografie in om de toeschouwer ontvankelijk en praatgraag te maken, waardoor er dingen kunnen gebeuren die ze niet in de hand heeft. Zulke theatermakers moeten we koesteren."

Tekst en spel Bombastische liefdesverklaringJulie Cafmeyer
Tekst en spel Is this porn? No this is loveJulie Cafmeyer en Steve Aernouts
ProductieDe Brakke Grond en Toneelschuur Producties
CoachingEllen Schoenaerts, Dennis Molendijk, Helena Muskens, Quirine Racké
DramaturgiePol Eggermont
VormgevingIne Meganck
Promotiebeeld Ine Van Coillie
Met dank aanFPK, Campo, Lisa Wiegel, Loesje Riethof, Dennis Molendijk, Pol Heyvaert, Anneke Tonen, Johan Vossen, Hannah De Meyer, Thomas Feijen, familie, vrienden en ex-minnaars van Julie.
Mede mogelijk gemaakt doorNieuwe makersregeling Fonds Podiumkunsten
Fotografie portretBart Grietens