Kabinet K & hetpaleis

Horses

Een stuk met ontembare energie, waarin vijf jonge kinderen en vijf volwassenen elkaar ontmoeten. “Elke beweging, elke blik is gemonteerd tot een perfect choreografisch raderwerk dat je blik op het leven en de wereld verzacht en verrukt” schreef Focus Knack. 

Er wordt zo veel fantastisch jeugd- en jongerentheater gemaakt in Vlaanderen. Dankzij een nieuwe samenwerking met de Krakeling kunnen we dat nu ook in Amsterdam laten zien. De dansvoorstelling Horses was een sensatie bij onze zuiderburen.

Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Over het aftasten vòòr de overgave, het zoeken naar wie de touwtjes in handen heeft, het vinden van de cadans. Horses getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen. Op livemuziek van Thomas Devos en Bertel Schollaert zoeken de dansers naar een symbiose, een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard.

Kabinet k hanteert een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. De poëzie van het werk is universeel. Horses is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

We Are Public

De voorstelling op 6 oktober is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Wat zegt de pers?

★★★★ De Standaard
"Horses omarmt voluit de utopie en doet een oproep tot zorgzaamheid en vrijheid. Een voorstelling voor dromers."

 

★★★★ Theaterkrant.nl
"Horses is een warme, dynamische, speelse dansproductie over kwetsbaarheid, over kind willen zijn, over groot willen zijn, over hoe heilzaam saamhorigheid kan zijn. Fris en zeker niet klef. Voor jong en oud." Lees meer

 

★★★★ Focus Knack
"Joke Laureyns en Kwint Manshoven gooien in Horses met kinderen en raken de gevoeligste en kwetsbaarste snaar van onze samenleving."

 

 

ProductieKabinet K & hetpaleis
ChoreografieJoke Laureyns & Kwint Manshoven
DansJacob Ingram-Dodd / Miguel do Vale, Evelyne Rossie, Kwint Manshoven, Jitte Schoukens, Mona De Broe, Lio Maelfeyt, Judith Ginvert, Suza De Gryse/Louisa Vermeire
Originele muziek en live uitvoeringThomas Devos, Bertel Schollaert
ScenografieDirk De Hooghe, Kwint Manshoven
LichtontwerpDirk De Hooghe
KostuumsElise Goedgezelschap
DramaturgieMieke Versyp
ProductieleidingMaarten Naessens
TechniekDirk De Hooghe, Lorin Duquesne, Karel Marynissen
FotografieKurt Van der Elst
In coproductieTAKT en STUK
Met steun vande Vlaamse Gemeenschap en de stad Gent; en met dank aan les ballets C de la B, NTGent, LOD, Imaginate (UK) en Aabendans (DK)