Kenneth Berth

Audiowalk Vensters

Het is een soort kijkdoos, je kan helemaal naar binnen kijken.” “Het voelt alsof je lekker tv aan het kijken bent.” Als je door het venster van je huis kijkt, wat zie je dan? Documentairemaker Kenneth Berth, ging met die vraag voor het raam van verschillende Amsterdammers zitten. 

Duur: 45 minuten.

Amsterdam is een plek waar je “stukjes maatschappij voorbij ziet dwarrelen” en “kan wegdromen achter het roze licht”. “Het leven komt hier voorbij. ”Maar in de reflectie van je raam, kan je ook soms jezelf zien. “Iedere regenbui stopt ook weer, maar laat toch een klein laagje achter. Tot je op een gegeven moment denkt, die mevrouw mag haar ramen wel eens zemen.” Vensters is een audiodocumentaire die je meeneemt door de straten van Amsterdam, vanuit de ogen en ramen van Amsterdammers.

Kenneth Berth studeerde ‘Radio’ aan het Ritcs in Brussel. Zijn radiodocumentaires ‘Lente’ en ‘Jess’ werden genomineerd voor de Prix Europa. Voor radiozender Klara werkte hij mij aan de podcast ’de Sporen van Claus’, die genomineerd was voor de Prix Italia. Verder maakte hij ook documentaires voor NPO Radio 1, de Schouwburg van Kortrijk en Het nieuwstedelijk. 

Concept & ontwikkelingKenneth Berth
Visuals/kaartSterre Devresse
VertalingRaf Schuljin & Kenneth Berth
MuziekFlor Verdegem, Niels Van Duyse en Céline Ottenburgh
MixWederik De Backer