funk_feast_02.jpg

Sabina van Gils

Kinderprogramma (8 - 12 jaar)

De Grote Kleine Orenshow

Een uur vol luistervoer voor kleine oren! Met goede verhalen van Adviesburo De Snor en de makers van Frankie, muziek van de piepjonge band Funk Feast en het luistersprookje Sophietje Grassprietje, waar je zelf aan mee mag doen. Heb je er daarna nog niet genoeg van, dan kun je met een koptelefoon op chillen in de Luisterlounge in de foyer. De presentatie is in handen van zanger, drummer en kunstenaar Bent van Looy (o.m. Das Pop, Soulwax). 

 

Voor de ouders: van 10.00-11.30 uur wordt in een andere zaal de Grote Vriendelijke Podcast opgenomen, een podcast over kinderliteratuur voor volwassenen. Dit keer is Sjoerd Kuyper te gast. Hij zal na afloop signeren in de foyer. Je bent natuurlijk ook welkom bij De Grote Kleine Orenshow.

KINDERWORKSHOP 8 - 12 jaar

Zelf een spannend verhaal leren vertellen? Dat kan om 10.00 uur en om 12.30 uur in de workshop van Echt Gebeurd. Koop hier een workshop kaartje.

Sophietje Grassprietje (25 min)

Als je iets niet mag, wil je dat het liefst. Als je ergens niet mag komen, wil je daar naartoe. En als je ergens bang voor bent, moet je er misschien juist voor gaan. Quincy van Driesten en Pascal van Hulst vertellen in dit luistersprookje het verhaal van Sophietje Grassprietje. Een dun, dom, rijk en dapper meisje. Als een moderne Roodkapje strijdt zij tegen de wolven van onze tijd in een donker woud vol grijze flatgebouwen. 

Quincy van Driesten is afgestudeerd als acteur, sindsdien vertelt hij graag spannende en meeslepende verhalen aan jong en oud. Hij experimenteert met verschillende middelen om deze verhalen tot leven te brengen. Als theatermaker haalt hij veel inspiratie uit de natuur en als je hem kwijt bent is hij daar dan ook te vinden.

Pascal van Hulst is muzikant, radio -en theatermaker. Een beest op de buhne en een clown met een microfoon. De afgelopen jaren maakte Pascal audioverhalen voor o.a. de VPRO, de muziek voor verschillende theaterproducties en tourt zijn eigen groep De Baron langs de Nederlandse en Duitse festivals en poppodia.