Korte Golf

Wedstrijd voor mooie radio

Wat is de mooiste radiodocumentaire van drie minuten? Het luister-event Korte Golf, georganiseerd door Grenzeloos Geluid (NL) en In The Dark (BE), is een wedstrijd voor radiodocumentaires en hoorspelen. 

Tijdens de middag kun je luisteren naar de meest prikkelende voorbeelden van verhalende radio en stemmen op jouw favoriet.  De deelnemers kregen de opdracht: verwerk een betekenisvolle zucht, een ontdekking en de naam van een bekend schilderij in de titel.

De geselecteerde inzendingen zijn op zondag 6 december te horen tijdens deze feestelijke luisternamiddag samen met nog andere mooie radio. De jury zal uit bijna vijftig inzendingen één winnaar bekend maken en het aanwezige publiek kan meestemmen voor de publieksprijs. De jury heeft een selectie van 5 genomineerden gemaakt, deze zullen in de week voorafgaand aan 6 december in Nooit meer slapen op Radio 1 worden uitgezonden. 

Presentatie & jury
Radiomakers Katharina Smets (BE) en Tjitske Mussche (NL) presenteren de middag.
De jury bestaat uit Gustaaf Haan (prijswinnaar 2013 en publiekswinnaar 2014), Korneel De Clercq (Braakland, Radio 1), en Ester Naomi Perquin (Nooit meer slapen, VPRO).

Bekendheid
De ingezonden stukken worden door de organisatoren van Korte Golf het online en on air beschikbaar gemaakt. Onder andere op de websites van Korte Golf, het Vlaams Cultuurhuis Brakke Grond en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Inzendingen van de vijf finalisten worden gespeeld op Radio 1 België en in het radioprogramma Nooit Meer Slapen, het dagelijks cultuurprogramma op NPO Radio 1 Nederland

We Are Public

Deze voorstelling van zondag 6 december kun je gratis bezoeken met je We Are Public-pas. Telefonisch reserveren is mogelijk op het nummer 020 6266866. Vermeld hierbij dat je We Are Public-lid bent. Kaartjes kunnen tot een half uur voor aanvang opgehaald worden bij de kassa bij vertoon van je We Are Public-pas en identiteitsbewijs.
www.wearepublic.nl

Doe zelf ook mee

Wat is de mooiste radiodocumentaire van drie minuten? Tot 8 november kon je je sprankelende audioverhaal, radio-item of podcast insturen met onderstaande opdracht:  

Grijp je microfoon, smartphone of taperecorder en maak 3 minuten radio met daarin:
1) een betekenisvolle zucht
2) een ontdekking
3) met in de titel de naam van een bekend schilderij.

 

Deadline is inmiddels verstreken maar volgend jaar kun je weer mee doen. Houd rond oktober de website van Korte Golf in de gaten.

 

Meer info: www.kortegolf.eu

Winnaars 2015

Eva Moeraert won de juryprijs met Zelfportret (Herman Brood), de publieksprijs ging naar Eva van Gaalen met De aardappeleters en de ontdekking van de kaassouflé en het Korte Golfje voor jong radiotalent ging naar Mona Lisa van Senna De Mol, Giel Toxopeus, Merit van de Wijgert en Eva Bleeker van basisschool De Tuimelaar in Veghel. Lees het artikel

Alle inzendingen van 2015 kun je hier beluisteren.

i.s.m. In the Dark, Grenzeloos Geluid, NPO, Radio 1 en deBuren
Foto'sSophie van Schouwen