Lisa Verbelen / BOG. collectie

ALL.

ALL. is een muziektheater performance waarin Lisa Verbelen een poging doet iets groots (alles) te vatten. Alleen.

Tweede solo van Lisa Verbelen

Na ONE. solo by Lisa Verbelen (2015) maakt Lisa een tweede solo binnen BOG. Lisa Verbelen is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, afdeling Performance en aan de master muziektheater T.I.M.E. (Koninklijk Conservatorium Den Haag). Door klank, beeld en woorden te combineren zoekt Lisa in haar werk naar manieren om de muzikaliteit van taal te tonen, om muziek als beeld en taal als muziek te horen.

In 2018 ontving Lisa de Operadagen Rotterdam Award voor haar bijdrage aan het genre muziektheater.

ONE. solo by Lisa Verbelen werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 en won op het 35ste Fadjr International Theatre Festival 2017 in Teheran de prijs voor Best Vocal Design.  

ALL. gaat over het feit dat alles complex is. Al twijfelend, veranderend van perspectief en in- en uitzoomend buigt Lisa zich over de volgende vragen: 1. Hoe kunnen we omgaan met de complexiteit die onvermijdelijk lijkt te komen zodra iets begint? 2. Hoe kunnen we ons denken veranderen en daarmee ook de wereld, zonder deze te versimpelen? 3. Kan dat? Kunnen we de dingen niet versimpelen? Dat buigen over deze vragen uit zich in een tamelijk ambitieuze voorstelling met veel muziek, een bewegend decor, rook en wellicht een dansje. Niets is zeker maar het wordt zeker anders dan je denkt, en je komt er ongetwijfeld als een veranderd mens uit. (Hoewel, als je niet komt verander je ook.) ALL. is deel van Lisa’s langer lopend onderzoek naar de relaties tussen de klank en visuele vorm van muziek, naar hoe muziek, taal en decor elkaar beïnvloeden en samen een compositie kunnen vormen.

Credits
Concept en uitvoeringLisa Verbelen
DramaturgieRoos Euwe
EindregieSuze Milius
LichtontwerpDavid de Joode
GeluidstechniekTimo Merkies
DecorMerijn Versnel
Zakelijke leidingAnne Baltus
PubliciteitFrédérique Donker
ProductieEva Banning
Productie van BOG. en Het Zuidelijk Toneel
Copoductied e t h e a t e r m a k e r, deSingel en de Brakke Grond