Luister in het Duister

Het Egodocument

Op zondag 19 maart wordt de Rode Zaal weer omgetoverd tot luisterparadijs. Zak weg in je zetel en luister mee naar de podcast als egodocument.

'Het is mezelf die ik portretteer', zei Montaigne (1533-1592), de schepper van het essay. Zijn woorden lijken geschreven voor podcastmakers, die hun intieme relatie met de luisteraar benutten voor hoogstpersoonlijke beschouwingen. Verrijken egodocumenten het medialandschap? Of kan een audio-essay ook té persoonlijk zijn?

 

Tijdens deze intieme editie van Luister in het Duister presenteren radiomakers Maartje Duin (Grenzeloos Geluid) en Katharina Smets (In the Dark België) Nederlandse, Vlaamse en internationale egodocumenten. Met een live uitvoering van Nyk de Vries' hoorspel naar aanleiding van zijn autobiografische roman 'Renger', een nieuw audiowerk van Katharina Smets en werk van de ultieme 'ego-documentarian' Jonathan Goldstein (WireTap, Heavyweight).

 

Luistertip:

Maartje Duin, een van de samenstellers van deze editie Luister in het Duister, deelt alvast een podcast-serie die zij als ultiem egodocument bestempelt. In de serie Love Hurts ontleedt Strangers-presentator Lea Thau haar eigen liefdesleven. Gaat zij te ver, door haar (oud-)geliefden ten overstaan van een groot publiek allerlei intieme vragen te stellen?

Luister en oordeel zelf.

We Are Public

 

Luister in het Duister kun je gratis bezoeken met je We Are Public-pas. Telefonisch reserveren is mogelijk op het nummer 020 6266866. Vermeld hierbij dat je We Are Public-lid bent. Kaartjes kunnen tot een half uur voor aanvang opgehaald worden bij de kassa bij vertoon van je We Are Public-pas en identiteitsbewijs.

Luister in het Duister op tour

 

Luister in het Duister is ook op 28 maart te beleven bij deBuren in Brussel. Wederom staat het egodocument centraal, geïnspireerd door de VPRO reisserie Made in Europe met op 28 maart Michel de Montaigne in de hoofdrol. 

Meer informatie.

In samenwerking metVlaams-Nederlands Huis deBuren
Grenzeloos Geluid
In The Dark (BE)
BeeldVruchtvlees
FotoSophie van Schouwen