Luister In Het Duister

U bevindt zich hier

Van treincoupé tot kerktoren en van trappengat tot luchtkasteel; een luistermiddag over menselijke bouwsels. Gastvrouwen Katharina Smets en Tjitske Mussche selecteren de mooiste binnen- en buitenlandse audioverhalen van architecten en ontwerpers, bewoners en passanten. 

 

 

U bevindt zich hier

De Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck maakt samen met muzikant en podcastmaker Pascal van Hulst een mini-audiovoorstelling op basis van de tragische verhalen van gefaalde architecten die ze verzamelt. En er is een pre-hear van Ongesigneerd (VPRO), een podcast over onopvallend design.

 

~~~

 

Radiomakers Tjitske Mussche (VPRO, Grenzeloos Geluid) en Katharina Smets (In The Dark Belgium) selecteerden de mooiste dwarse verhalen uit Vlaanderen, Nederland en daarbuiten.


► Luister in het Duister: U bevindt zich hier is een samenwerking tussen Grenzeloos Geluid en In The Dark BelgiumVlaams-Nederlands Huis deBuren en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.
 

Over de organisatie

Grenzeloos Geluid (NL) werd in 1995 opgericht door een groep Nederlandse radiomakers die vonden dat mooie audioproducties nóg beter tot hun recht komen als je ze samen met anderen beluistert. Sindsdien organiseert de stichting luisteravonden in theaters, bioscopen en musea. Samen met In the Dark Belgium organiseerde Grenzeloos Geluid in 2016 Oorzaken, het eerste podcastfestival van Nederland.

 

In The Dark (BE) is een internationaal collectief radio-enthousiastelingen die gelooft dat de beste verhalen verteld worden in geluid. In The Dark organiseert evenementen over en rondom radio, en geeft opdracht tot het produceren van nieuw audio-werk. In Vlaanderen worden deze luister-evenementen georganiseerd en gepresenteerd door Katharina Smets.