Mais oui, Paris!

Jonge schrijvers over de Franse hoofdstad: de lichting van 2015

Afgelopen zomer stuurde deBuren voor het vierde jaar op rij aanstormend Vlaams en Nederlands schrijftalent twee weken naar Parijs, om over de grenzen heen elkaars werk en ideeën te leren kennen, en om aan nieuw materiaal te werken. Dat presenteren deze jonge schrijvers en journalisten tijdens een sfeervolle avond nu op het podium. Verrassende verhalen, muzikale intermezzo’s en natuurlijk: du pain & du vin. Aansluitend een very French feestje!

Een avond met nagelnieuw proza, essay, radio, foto’s & muziek.

Op het programma

Alma Mathijsen leeft als Lucebert in Parijs
Celyna Demkes krijgt raad van de Mata Hari
Op zoek naar een gestolen dino met Gemma Venhuizen

Fabienne Rachmadiev vraagt zich (niet) af wie zij is in een grootstad
Jana Antonissen duikt het wilde Parijse nachtleven in
Jan De Deken over jazz & Django
Ontdek de wondere wereld van de moderne kunst met Jente Hoogeveen 
Len Buggenhout kijkt naar de Tour de France
Sytske van Koeveringe achtervolgt lachende Parijzenaars
Tiffany Mestdagh opent poorten in de Marais
Het Parijse nachtleven door de lens van fotografe Sanne De Wilde

 

 

Lees meer over de auteurs.

De namen van deze jonge auteurs doen wellicht nog niet allemaal een belletje rinkelen. Lees op www.deburen.eu/parijs wie deze rijzende sterren zijn, en kom op 30 januari hun gloednieuwe werk, geïnspireerd door Parijs, in primeur ontdekken.

Heel wat van de Parijsteksten vonden hun weg naar diverse media. Zo verschenen het afgelopen jaar publicaties in Knack, De Morgen, hard//hoofd, mr.Motley, Terras, De Redactie, De Titaan, op Ons Erfdeel online en in uitzendingen op Klara en Radio 1. In 2016 staan nog publicaties op stapel in onder meer Septentrion, DW B en Het Liegend Konijn. Uiteraard publiceren we alle teksten ook op www.deburen.eu.

De jonge performer, theatermaker en muzikant Hendrik Willekens gaat aan de slag met de Parijsteksten om een muzikaal luik bij de avond te creëeren.

OPROEP: Wie gaat er in 2016 mee naar Parijs?

In samenwerking met stichting Biermans-Lapôtre organiseert deBuren in juli 2016 voor de vijfde keer een residentie in Parijs voor schrijftalent tot 30 jaar. Bekijk info en voorwaarden op www.deburen.eu. Deadline: 17 maart 2015.