Drek.jpg

Stef Lernous

Maja Westerveld / Abattoir Fermé / NONA

Drek

Drek is de eerste solovoorstelling van Maja Westerveld. Een komische monoloog als liefdevol eerbetoon aan de iets te naïeve medemens. 

Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld. 
“Zal je net zien”, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar. Met lede ogen ziet ze toe hoe haar plek is ingenomen door een net iets slankere versie van zichzelf. Met net iets vollere borsten. Die vol overgave van háár leven geniet.

 

Maja Westerveld is sinds 2017 lid van de artistieke kern van Abattoir Fermé. Ze studeerde af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en als regisseur aan het Brusselse RITCS. Westerveld is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. 

Abattoir Fermé staat op 25 en 26 mei in de Brakke Grond met BUKO, over twee drinkebroers die een bezorgster van een Chinees afhaalrestaurant ontmoeten op de stoep van een verlaten motel. De ontmoeting leidt tot een hilarische, beschonken zoektocht naar de zin van het leven. 

Tekst, spel en regieMaja Westerveld
BegeleidingAbattoir Fermé
Licht en decorSven Van Kuijk
ProductieAbattoir Fermé & NONA