Marc Vanrunxt / Bahar Temiz / Jean-Paul Lespagnard / Anne-Mie Van Kerckhoven

White on White

In White on White wordt de maakbaarheid van het personage onder de loep genomen, en wordt op zoek gegaan naar nieuwe manieren om een lichaam te ensceneren. Ten slotte doet ieder van ons elke dag aan dat soort van 'image building'. 

In hun nieuwe dansvoorstelling White on White nemen de Vlaamse choreograaf Marc Vanrunxt en de Turkse danseres Bahar Temiz de maakbaarheid van het personage onder loep. Daarin willen ze een performatieve totaalervaring creëren, in nauwe samenwerking met beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven en modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen.

Zoals in de meeste van zijn solo’s probeert Vanrunxt iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan Bahar Temiz door middel van constructie, deconstructie en reconstructie van bewegingen, beelden en atmosferen.

In 2014 leerden choreograaf Marc Vanrunxt en Bahar Temiz elkaar kennen tijdens een workshop, georganiseerd door Platform 0090 in Istanbul. Al snel ontstond het plan om in de toekomst samen te werken.

 

Nederlandse première

We Are Public

De voorstelling van 4 april is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Bahar Temiz is één van de weinige Turkse dansers, die een intense professionele band heeft met de West-Europese dansscène. Ze groeide op in Istanbul maar studeerde filosofie aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna volgde ze een dansopleiding aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en een opleiding choreografie aan EX.E.R.CE in Montpellier.

Choreografie Marc Vanrunxt
Dans Bahar Temiz
Kostuum Jean-Paul Lespagnard
Scènebeeld Anne-Mie Van Kerckhoven
Licht & techniek Stefan Alleweireldt
Artistiek advies Marie-Anne Schotte
Productie Kunst/Werk
In coproductie met Platform 0090 en STUK
Residentie wp Zimmer
Met de steun van Vlaamse overheid