Marieke Dermul

European Citizen Popsong

Marieke reist naar Europese hoofdsteden om samen met Europese medeburgers aan een lied der verbroedering te werken. Kan haar popsong de wereld veranderen? Ontmoetingen, echte verhalen en muziek als tegengif voor wantrouwen en angst.

Marieke Dermul

Marieke Dermul (1988) studeerde Mime aan de Theaterschool Amsterdam. Ze speelde bij gezelschappen als fABULEUS, Noord Nederlands Toneel, Maas theater en dans en Orkater. Haar onderzoek naar de betekenis van Europa is een idealistische poging om een crowdsourced popsong te maken die Europeanen dichter bij elkaar zal brengen. 

In 2018 wil Marieke proberen om namens België deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Zou ze kunnen meedoen? Ze bezocht het festival dit jaar in Kiev en vroeg tips aan echte Songfestivalkenners.

 

Na de voorstelling op dinsdag 19 dec zal Marieke in gesprek gaan met prof. dr. Hendrik Vos, die als politicoloog verbonden is aan de Universiteit Gent. Hij is een expert op het gebied van Europese Studies, en zal het hebben over de toekomst van de Europese Unie als project. Blijf dus zeker na de voorstelling hangen! Lees hier meer over hem en zijn verschillende publicaties. 

Lees ons interview met Marieke over haar reis en intenties met het project
"Ik ben niet de grootste activist, maar wel voorstander van een idealistisch Europa"
Lees meer

We Are Public

De voorstelling op 19 december is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Concept, creatie, tekst, muziek & spel Marieke Dermul
Producers Lieven Dermul & Inne Eysermans
Dramaturgie en eindregie Petra Ardai
Camera Michiel Landeweerd, Cleo Mullis & Filip Tielens
Technische ondersteuning en sound Noah Voelker
Productie & communicatie Gwen Meert
Scènefoto's Bart Grietens
In coproductie met De Brakke Grond, deBuren, KAAP
Deze productie kwam tot stand met steun van De Brakke Grond, deBuren, Gone West Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap
Met bijzondere dank aan de singer-songwriters uit verschillende hoeken van Europa: Phivos Diamantis, Kristof Darvas, Natalka Skrabina & Maw Touray & De Zendelingen