Meet Your Maker

Filmevenement voor liefhebbers van horror-, sciencefiction- en fantasyfilms

Opleidingen, fondsen én festivals besteden maar mondjesmaat aandacht aan deze bij het publiek zo
populaire genres. Filmmagazine Schokkend Nieuws en het Brusselse Offscreen Film Festival bieden jonge genrefilmmakers een podium: een dag en avond de nieuwste korte horror, sciencefiction en fantasy van eigen bodem. 

Met Q&A’s, een pitching contest, masterclasses en de strijd om de Meet Your Maker! award. Op 10 december is de Vlaamse editie in de Rits Cinema in Brussel. Deze winnaars komen op 19 december naar de Brakke Grond voor de grote finale. Vlaams regisseur Jonas Govaerts is ‘s avonds hoofdgast en leidt zijn filmhit Welp in. Lees meer op de website: www.meetyourmaker.nl

Kijk hier voor de trailer.

Programma

10.00 uur    Pitching Contest

Acht jonge filmmakers proberen de jury en het publiek enthousiast te maken voor hun nieuwe filmideeën. De winnende pitch krijgt ondersteuning in de vorm van een één-op-één werksessie met de Nederlandse scenarist en regisseur Chris W. Mitchell (SÜSKIND, FRANKENSTEIN´S ARMY, DE POEL, THE WINDMILL).
 

12.30 uur    Masterclass Rob’s Propshop.

Rob Hillenbrink, de winnaar van een Kouden Kalf voor zijn veertig jaar bestrijkende carrière als Nederlands belangrijkste leverancier van props, animatronics, dummies, models en special (make-up) effects komt laten zien hoe je speciale make-up effecten creëert en vertelt over zijn belevenissen op de set van onder meer THE HUMAN CENTIPEDE, BORGMAN en vrijwel alle films van Dick Maas.

 

14.15 uur    Korte films, eerste blok
 

16.30 uur   Korte films, tweede blok
 

18.45 uur   Workshop distributie en promotie

Helmut Ramak (Effiecient) geeft een speciale workshop voor iedereen die zijn of haar film (bijna) af heeft. Hoe distribueer je je film? Waar kun je ‘m vertonen? Festivals? VoD? DVD?  TV? Tips en adviezen voor jonge filmmakers!

 

AVONDPROGRAMMA

 

20.00 uur Bekendmaking van de winnaar van de Amsterdamse Publieksprijs 

Daarna worden de twee Vlaamse en de twee Nederlandse finalisten niet langer in spanning gehouden en vertelt de jury wie de winnaar is van de Meet Your Maker 2015 Award.


20.30 uur    Speciale Belgische gast: horrorregisseur Jonas Govaerts


22.00 uur     Aansluitend de vertoning van WELP

Over Welp: Sam, een teruggetrokken twaalfjarige jongen, is met de scouting op kamp in de Ardennen. Is hij de enige die doorheeft dat het kampvuurverhaal over het wilde kind Kai geen legende is? Dat er een moordenaar rondwaart in de bossen?

Lees hier het interview met Rob Hillenbrink van Rob's Propshop.