Menselijke hand in de natuur staat centraal in nieuwe winterexpositie

Filip Vervaet

Vanaf 16 december loopt de tentoonstelling van Filip Vervaet. Zijn werk is een vurig pleidooi voor het voortbestaan van het oeroude medium beeldhouwkunst en sluit aan bij een lange traditie van beeldhouwers als August Rodin of Medardo Rosso. Vervaets werk ademt een eigentijdsheid uit, en roept zelfs een toekomstbeeld op. 

Cascade

Filip Vervaet heeft een geheel eigen signatuur ontwikkeld door zijn ongewone combinatie van materialen, de interactie tussen twee- en driedimensionale elementen en het samenvoegen van sculpturale tradities en aspecten uit de populaire cultuur. Hij gebruikt zowel aluminium en brons als glas met dichroic coatings en folies. Hij omhelst ten volle het creatieproces door dit in zijn sculpturen zichtbaar te laten. Zijn werken ademen een enorme dynamiek uit, dit wordt soms nog versterkt wanneer hij elementen toevoegt als licht, geluid en wind. Deze tentoonstelling wordt een totaalinstallatie, waarin de bezoeker wordt ondergedompeld in de wereld van Filip Vervaet.
 

De twee presentaties vormen een samenwerking tussen De Warande en de Brakke Grond. Onder de titel Up on the hill, down by the river staat de tentoonstelling in een verschillende scenografie van 25 mei tot en met 18 augustus in de Warande (Turnhout, België).