Michele Rizzo (IT/NL) / Frascati Producties

Spacewalk

Michele Rizzo's Spacewalk neemt je mee in een abstract bouwwerk van mogelijkheden en laat je landen op plekken waar beweging wordt voortgezet achter gesloten oogleden. Een betoverende experimentele dans-performance, eerder te zien tijdens het Festival Something Raw 2017. 

De ontwikkeling van technologie en de evolutie van onze verbeelding hebben onze materiële wereld op de proef gesteld. Dit heeft geleid tot nieuwe ideeën en beelden van oneindigheid. We hebben geleerd om aan de realiteit te ontsnappen, maar deze ook te versterken. Als gevolg hiervan zijn we de ruimte om ons heen op gaan vatten als de ontvanger van onze eigen weergaven, voorstellingen en beelden. Michele Rizzo onderneemt een poging deze opvatting van ruimte zichtbaar te maken. Zoekend naar het onzichtbare in het zichtbare en het virtuele in het materiële.

Deze voorstelling was eerder te zien tijdens Festival Something Raw 2017. 

Over Michele Rizzo

Michele Rizzo studeerde piano, danstechniek en architectuur in Italië en studeerde in 2011 af aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam. Zijn werk omvat performances, dans, beeldende kunst en muziek. Het werk van Rizzo wordt getoond door heel Europa, in de Verenigde Staten en Brazilië.

In de pers

★★★★ Theaterkrant.nl

In een museale performance onderzoekt de Italiaanse choreograaf Michele Rizzo samen met twee performers begrippen als oneindigheid en ruimte. Wie zich kan overgeven aan zijn minimalisme heeft een fantastische ervaring.

Lees de hele recensie

Credits
Concept & choreografieMichele Rizzo
Met Emma Daniel & Valerio Sirna
Vormgeving & lichtMichele Rizzo & Lukas Heistinger
CoproductieICK Amsterdam, Dansmakers Amsterdam & Campo (BE)