michiel_deprez-fase.jpg

Bart Grietens

Michiel Deprez en Pieter Visser

Fase

Fase is een onverbiddelijke stroom projectielen, vijftienhonderd pogingen zonder tijd om stil te staan bij succes of mislukking. Performer en tennisballenautomaten voeren samen een choreografie van vallende ballen uit, die oneindig lijkt te duren.

Fase is een circusvoorstelling met de deconstructie van het jongleren als vertrekpunt. Een performer richt zich enkel en alleen op het vangen van objecten, en op hun vlucht. Zijn tegenspelers zijn tennisbalautomaten.

In de voorstelling krijgt het publiek de tijd om deze simpele situatie helemaal in zich op te nemen. Eén mens tegenover drie machines die probeert om alle ballen die op hem afkomen te vangen. Hoe het soms wel en soms niet lukt en wat dat doet met die mens. Het geluid van de elektromotoren en hoe het podium zich langzaam vult met fluorescerend geel.

Fase kan gaan over circus, over de relatie tussen mens en technologie, over het leven. Maar misschien staan al die interpretaties en betekenissen in de weg van een ander soort ervaring, waarbij we simpelweg kijken en luisteren naar wat er “is” en niet waar het over zou gaan.
 

Credits
Creatie en performanceMichiel Deprez en Pieter Visser
ConceptMichiel Deprez
GeluidsontwerpJulian Vogel
LichtontwerpJoan Van Loon
Met steun vanPlan Brabant, Het Klooster Breda, De NWE Vorst, Festival Circolo, Podium Bloos en Circuscentrum Vlaanderen
Met dank aanPetra Eikelenboom en Ruben Mardulier