Miet Warlop

Ghost Writer and the Broken Hand Break

Een handrem die niet langer functioneert, is een klassiek motief voor nachtmerries: de controle verliezen, niet meer kunnen stoppen, op een ramp afstevenen. Anderzijds kan het ook betekenen: zich vrij voelen, zonder remmingen vooruitsnellen. Maar is beweging altijd een beweging voorwaarts?

 

Deze voorstelling is een mengeling van wervelende dans, voordracht en concert. Het is een experiment op de dunne lijn tussen jezelf in de hand hebben en de controle verliezen. Miet Warlop tracht een levensbelangrijke vraag te beantwoorden over hoe we het nu steeds opnieuw moeten benaderen, tot we een moment hebben gevonden om het te onthouden.

Beyond the Black Box

Ghost Writer and the Hand Break is de start van Beyond the Black Box, festival voor hybride kunst in de Brakke Grond. Op 31 januari en 1 februari is deze voorstelling te zien in de Proloog van het festival. Van 5 tot en met 8 februari beleef je het festival met werk van onder anderen Collectief Walden, Nazanin Fakoor, Stav Yeini, Karel Burssens, Emi Kodama, Salomé Mooij en Sarah & Charles.

Over de maker


Miet Warlop maakt fascinerende installaties, mixed media-performances en concerten vol objecten, sculpturen en performers die op het podium telkens transformeren. Wat op het podium altijd blijft, is de uitbundige beeldtaal en de energie van haar werk. 

 

"(...) een simpel, uitgepuurd concept, waarin ze al haar power loslaat. Met hypnotiserend resultaat." 
- Theaterkrant 
Lees verder

"Deze performance is zo ijzingwekkend beheerst uitgevoerd, in een uitgekiende, sobere belichting van drie spots, dat ook de krachtige ritmische stops als donderslagen bij heldere hemel komen."
- ★★★★ De Volkskrant 
Lees verder

CREDITS
Concept & Regie Miet Warlop
Muziek & Performance Pieter De Meester, Wietse Tanghe, Miet Warlop, Midas Heuvinck
Teksten Raimundas Malasauskas, Miet Warlop, Pieter De Meester
Techniek & Productie Niels Antonissen, Mathias Batsleer
Geluid Bart Van Hoydonck
Licht Henri Emmanuel Doublier
Kostuums Karolien Nuyttens
Een productie van Miet Warlop /Irene Wool vzw & NTGent
In coproductie met Arts Centre Vooruit Gent, HAU Hebbel am Ufer - Berlin (DE)
Met dank aan Carl Gydé, Jérôme Dupraz, Ian Gyselinck, Michiel Goedertier (LaRoy NV), Janis Van Heesbeke (ongezien), Maarten Van Cauwenberghe, Brahim Benhaddou (@coachedbybrahim), Seppe Cosyns
Met steun van City of Ghent, Actoral. 17 Marseille (FR)