damon_de_backer_-_8.jpg

Damon De Backer

Natalia Pieczuro & Colin H. Van Eeckhout

This Kind of Bird Flies Backwards

Een duistere danssolo geïnspireerd op verhalen van levenslustige mensen die niet bang zijn om met vallen en opstaan hun doel te bereiken. Mensen die openstaan voor de kracht van meeslepende gevoelens in extreme situaties. Een ontmoeting tussen choreografe en danseres Natalia Pieczuro en muzikanten Colin H. Van Eeckhout (Amenra/CHVE), Mathieu Vandekerckhove (Amenra/Syndrome) en Bjørn Lescouhier (Regression).

De intensiteit van extreem verdriet of eenzaamheid

Voor dit werk nam Natalia Pieczuro inspiratie uit "moments when we feel we are alive" en "different extremes". Het werk komt voort uit zowel haar eigen ervaringen, als "verhalen" van anderen. Mensen die het leven niet schuwen. This Kind Of Bird Flies Backwards vertelt over de intensiteit van extreem verdriet of eenzaamheid. Vanuit Brussel, haar thuishaven, heeft de choreografe een open landschap gecreëerd voor dit soort archetypen.

De keuze om samen te werken met Colin, sleutelfiguur voor de Belgische post-metal scene, werd geïnspireerd door de overtuiging en het gevoel dat de muziek die hij maakt spreekt voor de intensiteit van gebeurtenissen, die vaak moeilijk onder woorden te brengen zijn. Het geluid dat gecreëerd wordt door Colin H. van Eeckhout (Amenra, CHVE), Bjørn Lescouhier (Regression) en Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome), biedt ondersteuning tot in de kern van de voorstelling. Puur, rauw en oprecht. 

Een gitzwarte, aanhoudende performance die door merg en been gaat.

Credits
Concept en choreografie Natalia Pieczuro
Door en met Natalia Pieczuro, Colin H. Van Eeckhout, Mathieu van de Kerckhove, Bjørn Lescouhier
Muziek Colin H. Van Eeckhout, Mathieu van de Kerckhove, Bjørn Lescouhier
Licht Florence Richard
Artefacts Aline Gorsen Art
Kostuum ontwerp Aline Breucker
Podium ontwerp Natalia Pieczuro