Nederlands Theater Festival: Kloppend Hert & ARSENAAL / Haider Al Timimi & Gorges Ocloo

Studio Shehrazade

 

Deze danstheatervoorstelling is geïnspireerd op de fotostudio Studio Shehrazade in Beiroet, die eind jaren veertig opende. Libanezen lieten zich hier discreet fotograferen. Hun ware aard en geheimste fantasieën brachten ze hier in beeld. For their eyes only. 

De uit Irak afkomstige theatermaker en danser Haider Al Timimi (mede-oprichter van Kloppend Hert) en de in Ghana geboren muzikant en theatermaker Gorges Ocloo (die van politieke incorrectheid houdt) maken van Studio Shehrazadeeen poëtische en zeer geestige voorstelling over genderdifferentiatie. Het dominante manbeeld zetten ze volledig op zijn kop met een homo-erotische scène, een grote maffe transgenderhaan en een dictator achter een kinderwagen.

Uit het Juryrapport

Met een danstheatervoorstelling voor 15+ verbrijzelen Haider Al Timimi en Gorges Ocloo in één extravagante vertoning onze bekrompen opvattingen over ras, gender en seks. En het resultaat is nog vrolijk ook. Hun turbulente associaties van dialogen, muzieknummers, reflecties en mannenbeelden in alle mogelijke outfits en poses tonen niet zozeer de clichés, maar vooral de vrolijke transgressies van de gestelde ‘normen’. Vanuit hun unieke positie als kunstenaars met Irakese en Ghanese roots tonen zij met meesterlijke vrolijkheid – en milde spot – ons korset aan maatschappelijke regels. Het levert de meest bevrijdende boodschap van het seizoen op. En de chaos op de speelvloer? Die weerspiegelt de queerness in elk van ons.

Deze voorstelling is ook later dit seizoen, op 29 en 30 april 2020, te zien

Meer informatie

 

Credits
Spel en regieGorges Ocloo en Haider Al Timimi
CoregieRenée Goethijn
ChoreografieGeorgina Del Carmen Theunissen
DramaturgieBart Capelle
ScenografieSven Roofthooft
LichtontwerpReynaldo Ramperssad
KostuumsMarij de Brabandere
AfficheMario Debaene
TechniekValentin Boucq en Ramon Blancquaert
Productie-assistentieElise De Vos