Touching the void between the hyper-rational and the irrational.

De Brakke Grond en FIBER nodigen Artefact uit: Na een succesvolle expositie in STUK, Leuven, komt Artefact voor een tweede akte naar de Brakke Grond met een expositie over de hyperrationaliteit van technologie.

Programma:

12 mei 18:00 - 20:00: Opening met een panelgesprek met de kunstenaars, gemodereerd door de curator van de expo Karen Verschooren (STUK, Leuven).

18 en 31 mei 19:45: Flitsbezoek waarin een vliegensvlugge gids je meeneemt door de expo. Geef je op via rondleiding@brakkegrond.nl

Van intelligente machines en informatica-systemen tot high frequency trading: complexe systemen registreren, beïnvloeden en vormen de ervaring van ons alledaagse leven. Hun interne logica lijkt verder te gaan dan de menselijke ratio nog kan begrijpen. Hoe ver reikt het hyperrationele voordat het  irrationeel wordt? In de expositie On Alchemy and Magic onderzoeken kunstenaars of concepten als ‘alchemie’ en ‘magie’ ons kunnen helpen in de omgang met technologie die zo ingewikkeld is dat haar functioneren ons betovert. 

 

Met werk van Tobias Revell (GB), Femke Herregraven (NL), Frederik de Wilde (BE), Verena Friedrich (DE) en RYBN.ORG (FR).

 

Curator: Karen Verschooren / STUK.

 

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met STUK en FIBER en vormt een tweede akte van Artefact 2017: The Act of Magic (21 feb t/m 9 maart in STUK, Leuven). De tentoonstelling opent tijdens het FIBER Festival (11 t/m 14 mei 2017, o.m. in de Brakke Grond), een festival dat in het teken staat van audiovisuele kunst en digitale cultuur met als thema ‘Prima Materia – Art and The Potential of Matter’.

Credits
In samenwerking metSTUK (Leuven) en FIBER (Amsterdam)
Met dank aanFuture Gallery (Berlin)
Campagnebeeld'The Finite State Fantasia' (2016), Tobias Revell. Installation view STUK © Kristof Vrancken.
'Subsecond Flocks' (2016), Femke Herregraven. Installation view STUK © Kristof Vrancken.
Foto'Dataghost2' (2016), RYBN. Installation view STUK © Kristof Vrancken.