Ontroerend Goed

£¥€$

Ontroerend Goed nodigt je uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters. De 1%, de superrijken. Diegenen die de touwtjes in handen hebben. De gezichten die we nooit te zien krijgen. Voor één avond neem je in hun stoel plaats, en bepaal jij de koers. 

Je kan 'lies' zien in de titel, of 'eyes', of Pond, Yen, Euro en Dollar.
Hoe dan ook, leugens of valuta, het gaat over geld.

Ontroerend Goed nodigt je uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters.
De 1%, de superrijken. Diegenen die de touwtjes in handen hebben. De gezichten die we nooit te zien krijgen. Voor één avond mag jij in hun stoel plaatsnemen. You call the shots. Jij staat in het centrum van ons economisch systeem. Jij bepaalt elke koers. En wie weet kan jij van de wereld een betere plek maken, eerlijker, verantwoordelijker, want je zal het zeker en vast anders doen.

Na de Personal Trilogy (The Smile off your Face, Intern & A Game of You), waar de zelfkennis van de toeschouwer één-op-één op de proef gesteld werd, en de confrontatie met je stemgedrag in Fight Night, richt Ontroerend Goed zijn pijlen ditmaal op wat echt waarde heeft: geld. 
Vele experts zeggen dat als we allen zouden beseffen wat geld echt betekent, er een revolutie zou uitbreken. Het hele systeem zou imploderen want het vertrouwen, dat essentieel is, zou verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ontroerend Goed nodigt je uit om aan tafel te schuiven en het systeem van binnenuit te bespelen.

P.S. Als je komt, gelieve geld mee te nemen. Cash, want we vertrouwen de pixels op het scherm niet, die ons vertellen hoeveel geld je zogezegd bezit.

Wat zegt de pers?

★★★★★ De Morgen
"£¥€$ (Lies) is een knappe historische én psychologische analyse van de wereld van de high finance.  Daarbovenop is het ook slim, snel en razend spannend theater."

★★★★ De Standaard
"Ontroerend Goed bouwt die suspense op de stock market haast onmerkbaar op."

★★★★ De Standaard
"Als de markten gecrasht zijn en het licht is uitgegaan (letterlijk), wordt in de rij voor de vestiaire druk nagrepraat over de shortposities, de mergers en de bond sales.  Het financiële nieuws is opeens een stuk tastbaarder geworden.  Dat is misschien wel de grootste verdienste van £¥€$."

 ★★★★ What's On Stage 
"As interactive theatrical experiences go, Ontroerend Goed's £¥€$ has got to be one of the best. The audience are sucked into a world of global markets, banks and the deals to be had, then hit square between the eyes with message about economics."

 

RegieAlexander Devriendt
ScriptJoeri Smet, Angelo Tijssens, Karolien De Bleser, Alexander Devriendt
MetJoeri Smet, Angelo Tijssens, Karolien De Bleser, Samir Veen, Hannah Boer, Aurélie Lannoy, Joeri Heegstra, Britt Bakker, Charlotte De Bruyne, Bastiaan Vandendriessche, Eleonore Van Godtsenhoven, Robin Keyaert, Max Wind, Sjef van Schie, Aaron Gordon
TechniekBabette Poncelet, Iben Stalpaert
KostuumAstrid Peeters
MuziekJohannes Genard
DesignNick Mattan
Scenografievormen
DramaturgieKoba Ryckewaert, Zach Hatch, Julie Behaegel (stagiair)
Assistant producerCharlotte Nyota Bischop (stagiair)
ProducerDavid Bauwens
TourplanningKaren Van Ginderachter
In coproductie met Kunstencentrum Vooruit, Theatre Royal Plymouth, Richard Jordan Productions
Met bijzondere dank aan Toneelacademie Maastricht
Met de steun vanDe Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent