Ontroerend Goed

£¥€$

Dé interactieve theaterhit van vorig seizoen keert terug voor maar liefst vijf extra voorstellingen. Ontroerend Goed nodigt je uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters. De 1%, de superrijken. Diegenen die de touwtjes in handen hebben. De gezichten die we nooit te zien krijgen. Voor één avond neem je in hun stoel plaats, en bepaal jij de koers. 

 

Bij de voorstelling van 27 november om 17:30 organiseren we na afloop (rond 19:30) in samenwerking met Rethinking Economics een nagesprek met Ewald Engelen. 

Jij bepaalt de koers

In de titel van de voorstelling kun je 'lies' lezen, of 'eyes', of Pond, Yen, Euro en Dollar. Hoe dan ook, leugens of valuta, het gaat over geld. Ontroerend Goed nodigt je uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters. You call the shots. Jij staat in het centrum van ons economisch systeem. Jij bepaalt elke koers. En wie weet kan jij van de wereld een betere plek maken, eerlijker, verantwoordelijker, want je zal het zeker en vast anders doen.

P.S. Als je komt, gelieve geld mee te nemen. Cash, want we vertrouwen de pixels op het scherm niet, die ons vertellen hoeveel geld je zogezegd bezit.

Over Ontroerend Goed

Theaterperformancegroep Ontroerend Goed maakt nieuw werk, eigen creaties verankerd in het hier-en-nu, die het publiek uitnodigen om te kijken, maar ook om deel uit te maken van de voorstelling. De groep brak door in 2001 met de Porrortrilogie, een hybride mix van poëzie­performance, cabaret en metatheater, en zette de theaterconventies op zijn kop met The Smile Off Your Face, waarin het publiek alleen, vast­gebonden in een rolstoel en geblinddoekt door de voorstelling ging. Met Pubers Bestaan Niet, een compromisloze explosie van rauw puber­geweld, vestigde het Gentse collectief zijn reputatie als vernieuwer op internationaal vlak. Bekroond met talloze prijzen op festivals in Europa en Australië, wordt hun werk sinds 2007 over de hele wereld opgevoerd.

In de pers

★★★★★ De Morgen
"£¥€$ (Lies) is een knappe historische én psychologische analyse van de wereld van de high finance.  Daarbovenop is het ook slim, snel en razend spannend theater."

★★★★ De Standaard
"Als de markten gecrasht zijn en het licht is uitgegaan (letterlijk), wordt in de rij voor de vestiaire druk nagrepraat over de shortposities, de mergers en de bond sales.  Het financiële nieuws is opeens een stuk tastbaarder geworden.  Dat is misschien wel de grootste verdienste van £¥€$."

 ★★★★ What's On Stage 
"As interactive theatrical experiences go, Ontroerend Goed's £¥€$ has got to be one of the best. The audience are sucked into a world of global markets, banks and the deals to be had, then hit square between the eyes with message about economics."

Credits
RegieAlexander Devriendt
ScriptJoeri Smet, Angelo Tijssens, Karolien De Bleser, Alexander Devriendt
MetJoeri Smet, Angelo Tijssens, Karolien De Bleser, Samir Veen, Hannah Boer, Aurélie Lannoy, Joeri Heegstra, Britt Bakker, Charlotte De Bruyne, Bastiaan Vandendriessche, Eleonore Van Godtsenhoven, Robin Keyaert, Max Wind, Sjef van Schie, Aaron Gordon
TechniekBabette Poncelet, Iben Stalpaert
KostuumAstrid Peeters
MuziekJohannes Genard
DesignNick Mattan
Scenografievormen
Dramaturgie Koba Ryckewaert, Zach Hatch, Julie Behaegel (stagiair)
Assistant producerCharlotte Nyota Bischop (stagiair)
Producer David Bauwens
TourplanningKaren Van Ginderachter
In coproductie met Kunstencentrum Vooruit, Theatre Royal Plymouth, Richard Jordan Productions
Met bijzondere dank aan Toneelacademie Maastricht
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent