Grenzeloos Geluid / In The Dark België / Brakke Grond

Oorzaken Festival

In een telefooncel een intiem verhaal in je oor gefluisterd krijgen, een kijkje nemen in de keuken van podcasthelden als Scott Carrier en Chenjerai Kumanyika, zelf een podcastverhaal leren vertellen of een audioperformance in het donker beleven van SCHIK/Nele Eeckhout. Het kan allemaal tijdens Oorzaken, een driedaags festival dat een ode brengt aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld.

Pre-hear op donderdag

Deze keer staat de Podcastclub, de maandelijkse 'boekenclub' voor podcastfans, makers en bingeluisteraars in het Torpedo Theater, in het teken van Oorzaken, met als gast Scott Carrier (Home of the Brave). 

Do 28 maart,
20:00 - 23:00 
Reserveer

Festival passe-partout

Voor elk programma onderdeel van Oorzaken Festival kan je losse kaartjes kopen of je kan een Festival passe-partout kopen.
Deze kost €70 en geeft je toegang tot het hele festival met uitzondering van de Industry-dag, de workshops, de pre-hear en het kinderprogramma. 

Koop hier je passe-partout 

 

> Klik op de link hierboven en boek je passe-partout.
> Selecteer de programma's die je wil bezoeken (a €0).
> Programma compleet? Ga naar afrekenen!

Blokkenschema

Het blokkenschema is bekend. Stippel nu je route uit!

 

Blokkenschema vrijdag

Blokkenschama zaterdag

Blokkenschema zondag

Bekijk hier het grondplan tijdens Oorzaken. Zo kan je alle performances en audio-installaties makkelijk terugvinden.

 

Bekijk het grondplan

Nachtspoor op vrijdag

Tijdens Nachtspoor op vrijdag 29 maart zijn installaties ook 's nachts te bezoeken van 23:00 tot 02:00 met exclusief voor deze nacht de audioperformance in het donker van SCHIK/Nele Eeckhout. Luister naar de verhalen van Marte Boneschansker onder de sterren in de binnentuin van de Brakke Grond, doe mee aan de inbeeldchoreografie van Roel Heremans of neem plaats in caravan Bolleke en help Lucas De Man en Stichting Nieuwe Helden met hun zoektocht naar erotische fantasieën Verder kan je deze nacht ook langs het doorlopend programma met Kyoko Scholiers of de prachtig geïllustreerde VR-productie Over grenzen van de Volkskrant / HKU.

vrijdag 29 maart, 
23:00 tot 02:00
Je koopt aparte tickets per programma onderdeel.

LET OP: De meeste installaties hebben beperkte capaciteit en/of werken met time slots. Klik op de link en kies bij het bestellen van de kaarten de gewenste tijd. 

Losse programma's

Er zijn enkele programma onderdelen waar je enkel losse kaartjes voor kan kopen.
 

Industry dag

Zo vindt er op vrijdag een Industry Dag  plaats: een dag speciaal voor makers van podcasts, radio-documentaires en hoorspelen. Of je nou voor een omroep of een krantenredactie audioverhalen maakt, zelfstandig een podcast produceert of nog nooit een microfoon hebt vastgehouden, maar wel ambities in die richting hebt: op deze dag kun je je licht opsteken bij (inter)nationale podcasthelden en je netwerk uitbreiden.
 

Kinderprogramma

Op zondag kan je naar twee kinderprogramma's:
Kinderworkshop spannende verhalen vertellen: Echt gebeurd
De Grote Kleine Orenshow
 

Gratis programma

Elke dag kan je ook terecht bij enkele gratis programma onderdelen waaronder: Verleid je publiek, Kyoko Scholiers, Lucas de Man, Radio Cinema, Studio Oorzaken, Radio Première Oorzaken & NTRParel Radio en de Luisterlounge.

Industry Dag
Talks en workshops voor makers
09:00 - 17:00
Meer info

Oorzaken is een initiatief van: Grenzeloos Geluid, In The Dark België en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. 

Mede mogelijk gemaakt door: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, NPO-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, deBuren, Lira en de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland. 

In samenwerking met: NPO, NTR, VPRO, de Volkskrant, Dag en Nacht Media, Podcastnetwerk, Amsterdam Roots Festival, De Nieuwe Oost, Parel Radio, Klankverbond, Dutch Directors Guild, Torpedo Theater.

 

Hieronder vind je het hele programma per dag op een rijtje.

Gemist

Deze agenda items zijn geweest.

vr 29 mrt 2019

za 30 mrt 2019

zo 31 mrt 2019