Open Atelier #7

Jo Caimo - Innerrhythms

Van welke verhalen gaan de oren gloeien? Uitvinder en artist-in-residence Jo Caimo onderzoekt tijdens deze Open Atelier-editie de sociale impact van zijn Rode Oortjes Meter. De Rode Oortjes Meter maakt opwinding visueel aan de hand van de temperatuur van je oor. 

Samen met publiek onderzoekt hij hoe omstanders reageren op een zichtbare vertaling van jouw emoties. En hoe reageer jijzelf wanneer jouw intuitie wordt verstoord door dit apparaat? In Jo Caimo’s artistieke praktijk, verkent hij met behulp van sensorische apparaten het ‘onderbewuste’ van individuen, maar ook op collectieve schaal.

 

Kom tijdens de residentie-periode en Oorzaken Festival de meter testen en maak kennis met zijn andere projecten: o.a. Exploring the Stomach with a Bluetooth call, waar hij door het inslikken van een Bluetooth microfoon de geluiden van zijn spijsverteringsstelsel prijsgeeft en het Megaphone-Ensemble, een hedendaagse fanfare waar groepen mensen door middel van keelgeluiden een architecturale ruimte ontdekken en zo een gezamenlijke geluidssculptuur maken.

 

 

Ontdek hier meer over het Oorzaken festival.

Credits
residentie i.h.k.v Oorzaken Festival