Opening expositie 'On Alchemy and Magic'

De Brakke Grond en FIBER nodigen Artefact uit voor een groepstentoonstelling over de hyperrationaliteit van technologie.

Opening

Op 12 mei om 18:00 opent een nieuwe tentoonstelling in de Brakke Grond: On Alchemy and Magic. De opening vindt plaats tijdens het FIBER Festival, een festival gericht op audiovisuele kunst, digitale cultuur en elektronische muziek. Samen met FIBER nodigt de Brakke Grond Artefact uit voor een tweede akte van hun succesvolle expositie The Act of Magic.

 

On Alchemy and Magic

Van intelligente machines en informatica-systemen tot high frequency trading: complexe systemen registreren, beïnvloeden en vormen de ervaring van ons alledaagse leven. Hun interne logica lijkt verder te gaan dan de menselijke ratio nog kan begrijpen. Hoe ver reikt het hyperrationele voordat het  irrationeel wordt? In de expositie On Alchemy and Magic onderzoeken kunstenaars of concepten als ‘alchemie’ en ‘magie’ ons kunnen helpen in de omgang met technologie die zo ingewikkeld is dat haar functioneren ons betovert. 

 

Met werk van Tobias Revell (GB), Frederik De Wilde (BE), Femke Herregraven (NL), RYBN.ORG (FR), Natalie Kane (GB) en Verena Friedrich (DE).

Curator: Karen Verschooren / STUK.

Programma

18:00 - 18:30 Panelgesprek met Tobias Revell, RYBN.org en Femke Herregraven, gemodereerd door de curator van de expo Karen Verschooren.

 

De opening duurt tot 20:00 en is gratis. Het is niet nodig te reserveren voor het panelgesprek. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Campagnebeeld'The Finite State Fantasia' (2016), Tobias Revell. Installation view STUK © Kristof Vrancken
Femke Herregraven, 'Subsecond Flocks – When you startle awake at four in the morning it’s not because you’re feeling happy', 2016, 2016, detail, Neoliberal Lulz / Carroll/Fletcher, London (UK)