P.A.R.T.S. Brussel Graduation Tour

In Act and Thought, study #2

Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S) uit Brussel presenteert drie choregrafieën in één voorstelling.

Six potentialities

De kennis van een danser bestaat niet enkel uit feiten en maten. Ze is vooral lichamelijk. Mazliah onderzoekt hoe die impliciete kennis kan worden gedeeld met een publiek en hoe door dit te doen iets nieuws ontstaat. Samen met zes dansers bouwt hij verder op het choreografisch proces van het stuk In Act and Thought van de Forsythe Company (2015).

Fabrice Mazliah (Zwitserland) danste bij Nederlands Danstheater en vooral vele jaren in William Forsythe’s Ballet Frankfurt en The Forsythe Company. Hij is mede-oprichter van het choreografencollectief MaMaZa, waarmee hij vaak in deSingel en het Kunstenfestivaldesarts te zien was.

Golden living dreams of visions (mystic crystal revelation and the mind’s true liberation)

Vanrunxt gaat samen met vijf dansers op zoek naar wat hen verbindt en hoe ze verschillen. Hij vertrekt vanuit klassieke hedendaagse muziek en psychedelische rockmuziek van de jaren 60 en 70.

Marc Vanrunxt  (België) is al ruim dertig jaar actief in de Vlaamse danswereld. In zijn omvangrijke oeuvre onderzoekt hij de grenzen van dans als medium en choreografie als taal.

World-End Mosaic

Geïnspireerd door het boek ‘Why the World Does Not Exist’ van Markus Gabriel vertrekt Linehan vanuit het standpunt dat er niet één maar meerdere werelden bestaan. Dit niet-bestaan van één allesomvattende wereld ervaart hij niet als nihilistisch, maar als bevrijdend. Verlost van het idee van eenheid creëert Linehan met zes studenten een fascinerende, aantrekkelijke wanorde.

Daniel Linehan (Verenigde Staten), zelf oud-student van PARTS, zoekt in zijn werk steeds de grens op tussen dans en niet-dans. Dat leidt tot onverwachte verbindingen, tegenstellingen en parallellen tussen bewegingen, teksten, beelden, songs, ritmes. Daniel is artist-in-residence in deSingel.