DE BRAKKE GROND / FEIKES HUIS / THEATER BELLEVUE / DE KRAKELING

Pop Arts Festival

Het Pop Arts Festival presenteert vooruitstrevende voorstellingen uit de wereld van het poppen- en objectentheater. Sterk visueel theater met invloeden van dans, mime, beeldende kunst, film of muziek zie je van 14 t/m 26 april 2020 in de Brakke Grond, Theater Bellevue, Theater De Krakeling en Feikes Huis. 

 

Het volledige programma is vanaf 20 februari op de website van Poparts Festival te vinden.

 

Voorstellingen in de Brakke Grond

HUIS van LOD / Inne Goris -17, 18, 19 april
Inne Goris nodigt je uit in een huis. Met een koptelefoon op verken je iedere ruimte. Wie woont er? Wat doen ze? Waar wachten ze op? 
HUIS is een installatievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar, geen traditionele theatervoorstelling dus, maar een groot huis op scène waar je op eigen tempo kan doorwandelen. Bij het binnengaan krijg je een koptelefoon met een verhaal van 50 minuten. Kinderen horen de gedachten van de moeder, volwassenen de stem van het kind. Samen krijgen ze het volledige verhaal te horen. 

Tijden HUIS: 
Vrijdag 17 april: 16:30, 18:00, 19:30, 21:00
Zaterdag 18 en zondag 19 april: 15:00, 17:00, 19:00

 

Mia Kermis van Lucinda Ra / Stefanie Claes - 17, 18, 19 april
Op een unieke manier vertelt Stefanie Claes het verhaal van een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar begin. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn. Mia Kermis is een ode aan de verbeel­ding­ en aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd. Aan de hand van een leger zelfgemaakte poppetjes uit witte papiertape, ijzerdraad, acrylverf en lijm vertelt Stefanie een verhaal zonder woorden. Het resultaat is een miniatuurtheatervoorstelling voor een klein, volwassen, publiek. Kinderen vanaf 8 jaar zijn ook welkom. 

Tijden Mia Kermis:
Vrijdag 17 april: 16:30, 21:00
Zaterdag 18 april: 16:00, 20:00
Zondag 19 april: 16:00, 20:00

 

Kadrage van Tuning People - 16 april, 20:30
Twee mannen zijn ingekaderd. Geframed. Wanneer ze het kader waar ze instaan neerhalen, komt het volgende kader er al aan. Keer op keer en kader na kader komen een reeks absurde en concrete situaties pop-up-gewijs voorbij. Laat je verrassen door het fantasierijke beeldend (geluids)theater van collectief Tuning People! Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. 

 

De droomlozen van Ulrike Quade Company & Strijbos & van Rijswijk - 18 april, 20:30
Dit toekomstscenario gaat over een wereld waarin we niet meer slapen. Een tech giant biedt ons anti-slaaptechnologie en bepaalt zo ons lot. Zonder ooit moe te worden, kunnen we altijd wakker blijven. In deze beeldende voorstelling wordt het prototype van de nieuwe mens vormgegeven. Het publiek wordt meegenomen op een auditieve trip waarin de grens tussen mens en technologie, tussen dat wat je hoort, ziet en denkt steeds onduidelijker en onheilspellender wordt. Een dystopie die misschien wel schrikbarend dichtbij is. 

 

Puppet Playground - 24 april, 20:00
Voor de derde keer wordt binnen het Pop Arts Festival Puppet Playground georganiseerd. Puppet Playground is een beeldende theatercaroussel van aanstormende makers. Ontdek nieuwe concepten, experimenten en work-in-progress in een route door de Brakke Grond. 

 

De rest van de voorstellingen is te zien in Theater de Krakeling en Theater Bellevue. Vanaf 20 februari is het volledige programma op de website van Poparts te vinden.