Pop Arts Festival: Lucinda Ra

Euthanasie met Barbara en Stefanie

Vier jaar geleden waren Barbara en Stefanie Claes getuigen van euthanasie in de familie. Sindsdien spraken ze erover met experts, dichters, kinderen, bejaarden en muzikanten. Als de dood van theater is dan zag ze er zo uit: een kleurrijke, muzikale en dansende zoektocht naar het moment van stilvallen.

De Oude Man en het kind Mimi Schmidt zijn de hoofdpersonages van het verhaal. Ze hebben beiden last van vogels. Alle twee zijn ze ziek maar anders. De ene zichtbaar. De andere eerder onzichtbaar. Op onze scène ontmoeten ze elkaar en besluiten om samen te zingen.

Op een kleurrijke, muzikale, beeldende en dansende wijze zoeken we het moment van stilvallen op. Iets wat de dood tenslotte is.  Poëzie, een spuit en DaDa.

 

 De aardmolm heeft ongelijk als zij zegt dat ge kunt leren leven met vogels 
ge kunt niet leren leven met vogels
met mussen met merels en mezen  
met constante zwartkopzangers in mijn gedachten en een geelgors in mijn bed.   

euthanasiemetbarbaraenstefanie.wordpress.com​


Inleiding en nagesprek op dinsdag 19 april

Op dinsdag 19 april is er om 20u00 een korte inleiding op de voorstelling door onze theaterprogammeur Lisa Wiegel. Na de voorstelling is er een nagesprek met de makers. De gesprekken vinden plaats in de Tuinzaal van de Brakke Grond. Er is een barretje in de foyer en je mag je drankje meenemen naar binnen. 

Meer voorstellingen van het Pop Arts Festival zijn van 14 t/m 24 april te zien in Theater Bellevue, de Krakeling en Ostade Amsterdam. 

www.popartsfestival.nl

We Are Public

De voorstelling van 18 april is geselecteerd door We Are Public en gratis te bezoeken voor We Are Public-leden. Telefonisch reserveren is mogelijk.

Bekijk de trailer!

 

In de pers

Liedjes waarin binnenrijmen over elkaar buitelen, een animatiefilm, metershoge poppen die personages voorstellen, live muziek van saxofonist Jeroen Van Herzeele en fujara­speler Winne Clement: in bricolagestijl met expressionistische trekjes komen al die ingrediënten samen - De Standaard 

Over de makers

Lucinda Ra is een collectief van kunstenaars uit diverse disciplines, die een grote maatschappelijke interesse, een liefde voor de kwetsbare mens en een absurd gevoel voor humor delen. Lucinda Ra is Stefanie Claes, Barbara Claes, Simon Allemeersch, Bart Capelle, Maarten De Vrieze, Jeroen Van Herzeele, Giovanni Barcella, Mario Debaene en Brigitte Mys.

We willen de wereld niet veranderen maar ze laten zien. We willen iets vertellen aan de hand van ons artistiek werk. We willen iets aanraken of terug opwerpen. Thema’s als euthanasie, woningnood of armoede zijn vaak in de actualiteit aanwezig maar wij benaderen ze anders, artistiek en soms helemaal niet expliciet. Als je mensen iets kan geven, als je merkt dat je voorstelling kan dienen om een debat te openen, heb je een waardevolle dialoog opgestart. 

Van Barbara en Stefanie Claes
Spel Philippe Flachet, Barbara Claes, Stefanie Claes
Muziek Winne Clement en Jeroen van Herzeele
Dans Osman Çatik
Scenografie Maarten de Vrieze
Coach Simon Allemeersch
Kostuums Claudine Grinswis en Anaïs van Hoorebeke
Techniek Simon Neels en Nico Vanderostyne
Productie Lucinda Ra & De Werf Brugge