Radio 1 presenteert

Informatiezender Radio 1 lanceerde dit jaar in één klap drie nieuwe podcasts. De makers komen je er zelf over vertellen.

In Iemand (van journalisten Philip Heymans en Ward Bogaert) gaat het over kleine mensen met grote verhalen. Iemand die iets ongelooflijks heeft meegemaakt. Iemand met een straf levensverhaal. Iemand die een sterke prestatie geleverd heeft. Ward en Philip brengen twee van die Iemanden mee naar Oorzaken. 't Is te zeggen: hun stemmen. En hun verhalen.

 

Floris Daelemans gaat in Mastertrack op zoek naar het verhaal achter bekende en interessante liedjes, en laat je binnenkijken in de muziek. In elke episode wordt er één liedje geanalyseerd en bewonderd in een goed gesprek met de makers, én geïllustreerd met enkele individuele studiotracks die samen vertellen wat de kern van het liedje is. Begon het met een pianomelodie of een vette gitaarriff? Was er eerst een tekst en dan pas een harmonie? Kwam het idee spontaan of werd er bikkelhard aan gewerkt? Noot voor noot komt het verhaal tot stand.

 

In Wanderland gaat Gertjan Van Hellemont (van Douglas Firs) met een collega-muzikant wandelen. Door Wanderland. Onderweg praten ze over muziek, inspiratie, (on)rust, vogels, relativering (en hoe we dat moeten relativeren)... en over wandelen.