Repetitie 04: Dormant remains

White Horse/ Twin Horse

Het kunstenaarsduo Revital Cohen en Tuur Van Balen blaast hun fysieke en digitale werk nieuw leven in. Diverse curatoren en makers zijn te gast om de tentoonstelling met 'repetities' te reactiveren. De vierde repetitie, Dormant remains, wordt ingevuld door curator Christina Li. Deze akte is gratis en open voor publiek tot en met zondag 21 januari.

 

 

Deze winter brengt het kunstenaarsduo Revital Cohen & Tuur Van Balen hun volledige fysieke en digitale archief van proces en werk naar de expositieruimtes en het theater van de Brakke Grond. Samen met verschillende curatoren en makers uit diverse disciplines experimenteren ze om nieuwe opstellingen (repetities) met hun archief en werk te maken. Door de tentoonstelling te ‘repeteren’ krijgt het publiek een uniek kijkje achter de schermen van een tentoonstellingspraktijk en verkent het duo verschillende mogelijkheden om werk, onderzoek en proces te presenteren.   

Op 13 januari opent de vierde repetitie, Dormant remains, waarin curator Christina Li experimenteert met een presentatievorm voor het werk van Cohen & Van Balen. Li probeert met haar repetitie een reconstructie te maken van alle voorgaande repetities. Deze akte is een poging om de wezenlijke gedaantewisselingen in kaart te brengen binnen de veranderende presentaties van Cohen & Van Balens procesgeoriënteerde onderzoeken. Door de focus specifiek op artefacten of het vergankelijke in hun werk te leggen, zullen ongewone of anders ongrijpbare verbanden op de voorgrond treden.

Binnen het evoluerende karakter van de tentoonstelling is er ook plaats voor verstilling. Bij iedere aktewissel wordt door onze writer-in-residence Judith Vrancken gereflecteerd op de laatste status waarin de tentoonstelling verkeerde. Lees haar terugblik op Repetitie 04 hier

 

Over Christina Li

Christina Li is als curator werkzaam in Hong Kong en Nederland. Momenteel is ze aan het werk als Curator-at-Large bij Spring Workshop in Hong Kong, waar ze directeur was van 2015 tot 2017. Als auteur verscheen ze in catalogi en publicaties als Artforum, Art Review Asia, LEAP, Parkett, Spike en Yishu Journal of Contemporary Art. 

Repetities:

  • 9 dec t/m 20 dec: Repetitie 01 door kunstenaars Revital Cohen & Tuur Van Balen
  • 21 dec t/m 6 jan: Repetitie 02 door curator Samuel Saelemakers
  • 7 t/m 12 jan: Repetitie 03 door kunstenaar en schrijver Tyler Coburn 
  • 13 t/m 22 jan: Repetitie 04 door curator Christina Li 
  • 24 t/m 28: Repetitie 05 door artistiek directeur Veem House, Anne Breure 
  • 26 jan: Tijdens de Generale Repetitie is er een reflectie op de repetities met de kunstenaars, het publiek en Z33
Beeld
In coproductie met Z33, huis voor actuele kunst (Hasselt, BE)