Rósa Ómarsdóttir

Traces

Traces is een meeslepende installatie-performance waarin een magisch, dynamisch en voortdurend veranderend landschap je omhult: 'Hier leeft alles. Die berg lijkt op een kwal. Die plant is aan het roken. Ze laat het regenen, gewoon voor een moment.' 

Traces is een meeslepende installatie-performance waarin een magisch, dynamisch en voortdurend veranderend landschap je omhult. Een plaats waar mensen objecten worden en objecten tot leven komen, groeien en zich vermenigvuldigen. Traces is een zintuigelijke ervaring die de grenzen tussen ons en onze omgeving doet vervagen en onze plaats in de wereld in vraag stelt. 

Een dunne laag mos bedekt alles; groen bont bedekt alles.
Het landschap beweegt. Ze is in beweging.
Hier, waar we zijn, leeft iedereen.
Hier leeft alles. Die berg lijkt op een kwal. Die plant is aan het roken. Ze laat het regenen - gewoon voor een moment. De natuur, zingt ze. De natuur nabij. Het zoemende akkoord tussen een persoon en een ding. Een oor, een oog, een iets, een niets, niet boven of buiten, een fantasie, een hersenschim.
Alles ademt in deze wereld.

 

We Are Public

De voorstelling van 19 april is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

Credits
ChoreografieRósa Ómarsdóttir
PerformersInga Huld Hákonardóttir, Rósa Ómarsdóttir, Kinga Jaczewska en Tiran Willemse
ScenografieRagna Ragnarsdóttir
KostuumsRagna Ragnarsdóttir en Wim Muyllaert
Muziek en geluidSveinbjörn Thorarensen
LichtontwerpElke Verachtert
Artistiek adviesDries Doubi
ProductieKunstenwerkplaats Pianofabriek
Co-ProductieKunstencentrum Buda, Theaterhuset Avant Garden, MTD Stockholm
Met financiële steun vanVlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Nordisk Kulturfond, Nordic Culture Point en Reykjavík Culture Fund.
Met steun vanBeursschouwburg, Stuk, en WpZimmer
Met dank aanSinta Wibowo, Jeanne Colin, Sandy Williams, Dianne Weller, Hákon Pálsson and Elke Lotens