schik.png

SCHIK / Nele Eeckhout: Dit gebeurt niet

SCHIK / Nele Eeckhout

Dit gebeurt niet

Dit Gebeurt Niet is een ondergronds audio-onderzoek naar uw allerkleinste deeltjes. Tijdens de voorstelling wordt je zicht je ontnomen, waardoor je gevoel wordt aangescherpt.
 

Net als de zeepaardjes, dansen de handen van het blinde publiek rond elkaar. In kleine bewegingen. De vingers zoeken elkaar, voorzichtig. Zal een aanraking volgen? En wat betekent dat dan? Op atomair niveau is namelijk helemaal niks gebeurd...

SCHIK maakt audioverhalen voor thuis en op locatie. In radiodocumentaires, podcasts, sounddesign en live performances zoekt SCHIK naar de grens tussen verhaal en ervaring, de grens tussen radio en theater. In samenwerking met VPRO Dorst maakte zij de podcasts Roes (2016) en BOB (2017). BOB won de publieksprijs bij De Tegel, werd tijdens de Dutch Podcast Awards uitgeroepen tot de beste podcast van 2018 en kreeg een eervolle vermelding bij De Zilveren Reissmicrofoon.

Nachtspoor op vrijdag

Tijdens Nachtspoor op vrijdag 29 maart zijn installaties ook 's nachts te bezoeken van 23:00 tot 02:00 met exclusief voor deze nacht deze audioperformance in het donker. Luister verder naar de verhalen van Marte Boneschansker onder de sterren in de binnentuin van de Brakke Grond, doe mee aan de inbeeldchoreografie van Roel Heremans of neem plaats in caravan Bolleke en help Lucas de Man en Stichting Nieuwe Helden met hun zoektocht naar erotische fantasieën Verder kan je deze nacht ook langs het doorlopend programma met Kyoko Scholiers of de prachtig geïllustreerde VR-productie Over grenzen van de Volkskrant / HKU.