Simon Mayer / Kopf Hoch (AT/BE)

Oh Magic

Een magisch performance-concert voor vier spelers en robots, die samen met het publiek terug wil grijpen naar de innerlijke magie uit onze kindertijd.

Is er nog plaats voor magie in ons hyper-rationele leven? Volgens de antropologie gebruiken we het magische denken om ons te verhouden tot dat wat ons verstand te boven gaat. En geldt dat niet bij uitstek voor alle technologie die ons omringt? Mayer leidt zijn muzikanten naar een meditatieve staat van bewustzijn, van waaruit ze de intuïtieve relatie tussen lichaam en instrument opnieuw ontdekken, spelend als kinderen. Als sjamanen van het technologische tijdperk treden ze de geesten tegemoet die opdoemen uit het complexe samenspel van licht, geluid en robotica. Zo trachten zij, samen met het publiek, iets terug te vinden van de innerlijke magie uit onze kindertijd.

NL-Première: 14 maart


Bekijk hier de trailer

Op 15 maart is de voorstelling gratis te bezoeken voor We Are Public leden. Reserveer via de Frascati kassa. 

Simon Mayer (1984) is een Oostenrijkse muzikant, performer en choreograaf. Hij studeerde aan de Wiener Staatsoper Balletakademie en aan P.A.R.T.S. in Brussel en was lid van het Staatsoper Ballet in Wenen. In 2009 richtte hij de band Rising Halfmoon op. Als danser, choreograaf en muzikant was hij betrokken bij producties van Anne Teresa de Keersmaeker (The Song), Wim Vandekeybus (Frisking) en Zita Swoon. Zijn eigen repertoire bestaat uit solo’s, duetten en groepschoreografieën die over de hele wereld gespeeld worden: O feather of lead, Dancing with the Sound Hobbyist (Zita Swoon). Monkeymind. In 2016 was hij op het Tweetakt Festival te zien met SunBengSitting en tijdens SPRING Utrecht met Sons of Sissy. Simon Mayer is artistiek leider van het festival Spiel, dat hij samen met zijn broers organiseert. In Wenen richtte hij het gezelschap Kopf Hoch op. Mayer doceert hedendaagse dans, groepsdans, traditionele dans en stemtechnieken.

© Anna Hein

Compografie, concept & performanceSimon Mayer
Co-creatie & performanceClara Frühstück, Patric Redl, Tobias Leibetseder & Manuel Wagner
GeluidsontwerpTobias Leibetseder
Bediening robotManuel Wagner
KostuumontwerpAndrea Simeon
LichtontwerpHeinz Kasper
Hoofd electronica & besturingJan Maria Lukas
Robotica & systeemintegratieDominik Strzelec
GeluidLukas Froschauer & Rene "Ringo" Grömer
LichtHenri-Emmanuel Doublier
Technische coördinatieGwen Lenoble
Technische coördinatie & lichtontwerp op tourneeJan Maria Lukas
Software programmeringJulian Rubisch
DramaturgieRobert Steijn
Onderzoek & antropologisch adviesJustine François & Manuel Wagner
Met dank aanJulian Rubisch, Frans Poelstra, Jason Zieglmaier, Viktor Delev, Jürgen Ropp, Arbeitsplatz Wien & Wim Muyllaert
PresentatieKunstenfestivaldesarts & Charleroi Danses
ProductieHiros, Kopf hoch (Sophie Schmeiser & Anna Erb)
Co-productieKunstenfestivaldesarts, steirischer herbst festival (Graz), Noorderzon Performing Arts Festival (Groningen), Gessnerallee (Zürich), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), brut Wien, Centrale Fies (Dro) & Kunstenwerkplaats Pianofabriek with GC De kroon (Brussel)
In samenwerking metTanzquartier Wien, D.IDDance Identity, SPIEL & Klavierhaus A. Förstl
Met steun vanVlaamse Overheid, Kulturabteilung der Stadt Wien, Bundeskanzleramt Österreich & Österreichisches Kulturforum Brüssel, NXTSTP, the Culture Programme of the European Union.