nocoincidencemr.jpg

JItske Nap

Siona Houthuys en Berten Vanderbruggen

No coincidence, no story

Soms worden we in het midden van een overzichtelijk stuk leven overvallen door een onwaarschijnlijk toeval. Op dat moment lijken de realiteit en het bovennatuurlijke elkaar te raken en is het bijna een kwestie van geloven. Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys dagen het toeval uit, manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het. 

Onwaarschijnlijk toeval

Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys dagen het toeval uit, manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het … opdat het voor eens en altijd duidelijk is waarvoor we nog hoop mogen koesteren. No coincidence, No Story viel nog voor de première al tweemaal in de prijzen. Siona en Berten wonnen De Troffel 2018, de prijs van Festival Cement voor het beste concept van een beginnend theatermaker. Het nieuwstedelijk gaf hen de wildcard voor jonge kunstenaars met een kwalitatief sterk idee.

In mei 2018 werkten Siona, Berten en acteur Arne in residentie aan No coincidenceNo Story. We interviewden ze toen over de voorstelling. 

Lees het interview

Siona Houthuys en Berten Vanderbruggen

Siona Houthuys (1989) is podcast- en theatermaker. Met haar AudioCollectief SCHIK maakt ze audioverhalen voor op locatie en thuis. Waaronder de theatrale audiowalk ‘Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer’, die werd geselecteerd voor IDFA 2016. En de zesdelige podcast BOB, die onder meer de publieksprijs bij De Tegel in de wacht sleepte. Haar solo- en afstudeervoorstelling “Speelgoed” won op het ITs Theaterfestival 2016 de Debuutprijs van Theaterzaken Via Rudolphi. 

Berten Vanderbruggen (1989) studeerde af als master in de film- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en volgde een opleiding Scenografie (KASKA). Intussen werkte hij al mee aan verschillende theaterprojecten als scenograaf en maakte hij binnen het villanovafestival ook al enkele voorstellingen.

Credits
creatieBerten Vanderbruggen & Siona Houthuys
spelSiona Houthuys & Arne De Tremerie
sound designHans De Wit
coachingLisa Verbelen, Stefan Jakiela en Lisa Wiegel
coproducentenDe Brakke Grond, deBuren, het nieuwstedelijk
mede mogelijk gemaakt doorstad Antwerpen, Stichting Dioraphte, Stichting Melanie
met dank aanccBe, Walpurgis, de Roovers, BUDA