Sonic Soirée #38

Oaktree (BE)
Polynation (NL)
Vuurwerk (BE)

Met Sonic Soirée gaan we elke maand op zoek naar die bands die boven het muzikale landschap van de Lage Landen uitsteken, die kaders doorbreken en erop los experimenteren Van stevige rock tot melodieuze jazz, van koele elektronische klanken tot breekbare, intieme folksongs: wij scouten voor jou en tonen je de mooiste Vlaamse en Nederlandse parels tijdens Sonic Soiree. 

Klik hier voor het Facebookevenement

Line-up

22u00 Deuren

22u30 Oaktree

23u30 Polynation

00u45 Vuurwerk

De pauzes worden opgeluisterd door de platen van INORR.

Oaktree (BE)

Adriaan de Roover maakt onder de naam Oaktree melancholische en bezwerende elektronische muziek. Zijn rake harmonieën, atmosferische soundscapes en minimalistische beats zijn een perfecte balans tussen de uitbundige dansvloer en aandachtig luisteren in je huiskamer.

 

"De melancholische, maar clubby liedjes op Amalgamation bevatten pikzwarte texturen, hypnotiserende synths en opdrijvende drums" - Noisey

Polynation (NL) - EP release

Door het vermengen van techno, ambient en wereldmuziek, gaat Polynation een muzikale conversatie aan, gebaseerd op spontane interactie, improvisatie en een band-achtige aanpak van elektronische muziek.

Deze avond presenteert Polynation hun nieuwe EP 'Allogamy' (op Atomnation)

 

"Originele dance; live ingespeeld, met geloopte vocalen, piano én retro synthesizer en een drumstel." - de Volkskrant

 

Vuurwerk (BE)

Beïnvloed door grote namen als Mount Kimbie, Burial en Clams Casino produceert dit trio prachtige electronica vol sfeervolle ambient. Stations als SXSW, Pukkelpop, 10DaysOff en de Melkweg zijn al aangedaan en ze werkten samen met Max Colombie van Oscar and the Wolf. Live spelen ze met prachtige achtergrondbeelden.

 

 

vuurwerk_sxsw_by_maxime_desmet.jpg