Sonic Soirée #41

Go March (BE)
The Benelux (NL)
BIBLES (BE)

Met Sonic Soirée gaan we elke maand op zoek naar die bands die boven het muzikale landschap van de Lage Landen uitsteken, die kaders doorbreken en erop los experimenteren Van stevige rock tot melodieuze jazz, van koele elektronische klanken tot breekbare, intieme folksongs: wij scouten voor jou en tonen je de mooiste Vlaamse en Nederlandse parels tijdens Sonic Soiree. 

Speciaal aanbod: Public Dinner, een maaltijd in het Brakke Grond café, een rondleiding en de Sonic Soirée voor maar €20! WeArePublic pas bezitters kunnen zelfs voor €10 van dit aanbod genieten. Lees hieronder meer.

 

Zie hier het Facebook event

WeArePublic

Dit concert op 29 januari is gratis te bezoeken met je WeArePublic-pas. Telefonisch reserveren is mogelijk op het nummer 020-6266866. Vermeld hierbij dat je WeArePublic-lid bent. Kaartjes kunnen tot een half uur voor aanvang opgehaald worden bij de kassa bij vertoon van je WeArePublic-pas en identiteitsbewijs.

WeArePublic Dinner

(Uitverkocht!)

Voorafgaand aan deze Sonic Soirée is er een diner in samenwerking met WeArePublic.

Voor slechts 10 euro krijgen WeArePublic leden (20 euro voor niet-leden) een diner (vlees of vega) in het Eetcafé De Brakke Grond met een akoestische muzieksessie, de mogelijkheid tot een rondleiding door de grote exposite van Jasper Rigole, en toegang tot Sonic Soirée #41. 

Programma:

- diner 18.00
akoestische sessies tussendoor
- aansluitend optioneel rondleiding (max. 30 man), een om 19.30 en een om 20.00
- Sonic Soirée om 20u30

Kaarten kopen? Sorry, het We Are Public Dinner is uitverkocht.

En vergeet niet je Public pas mee te nemen op de avond zelf.

Go March

Deze instrumentale Antwerpenaren balanceren op de grens tussen minimal elektronica met synthinvloeden en post-rock à la Mogwai meets Kraftwerk. Donker en dromerig, met David Lynch als visuele inspiratiebron. 

 

Bibles

Één jaar jong en al op de planken in het verre Amsterdam, het is duidelijk: deze indie-synthpop band heeft iets extra: een eigen, unieke sound bestaande uit een mix van 80s, 90s en hedendaagse pop. Denk aan energetische drums, hartbrekende baslijnen, melancholische melodieën en nostalgische zanglijnen, en u hebt BIBLES.

 

The Benelux

De electronisch vervormde (keel)klanken van Milan Mes en de machinaal strakke beats van Maarten Diesfeldt doen dansen. Aanstekelijke vocalen van frontman Jaap Warmenhoven maken het af. OOR schreef na een show op 5 Days Off over de "opvallende, vintage sound en een stel sterke singlekandidaten" en noemde THE BENELUX "een band om in de gaten te houden". Hun stijl werd door 3voor12 al omschreven als Britse postpunk en disco- electro. Zelf spreken ze liever over akoestische house. Met het uitbrengen van hun verrassende debuut eind 2013 en shows op Eurosonic Noorderslag 2014 hield niets ze nog tegen.

Komende lente verschijnt een verrassende nieuwe EP.