Sonic Soirée #43

The Germans (BE)
ECHO BEATTY (BE)

Met Sonic Soirée gaan we elke maand op zoek naar die bands die boven het muzikale landschap van de Lage Landen uitsteken, die kaders doorbreken en erop los experimenteren Van stevige rock tot melodieuze jazz, van koele elektronische klanken tot breekbare, intieme folksongs: wij scouten voor jou en tonen je de mooiste Vlaamse en Nederlandse parels tijdens Sonic Soirée. 

The Germans

The Germans staan garant voor stevige experimentele pop en noise. In 2004 strandden de vijf Gentenaars in de halve finale van de Humo's Rock Rally. Vier jaar later gooiden ze hoge ogen met hun eerste langspeler Elf Shot Lame Witch. Daarna volgde Grote Meneren/Straffe madammen, die uitkwam in 2009 en de 'iets meer toegankelijke' Mother Sings In Front Of The House (2014). Vorig jaar vulden ze dat rijtje nog aan met Are Animals Different. Live is improvisatie bij deze onconventionele rakkers nooit ver weg. Dwars, eigenzinnig en altijd goed voor een heuse trip! 

Uit het verslag van Never Mind The Hype over hun optreden op Eurosonic in Groningen: "Toppunt van de show is die danser, die opeens uit publiek komt met z’n rode Gaslamp Killer meets Catweazel kop, z’n retro graffitikleurige schoenen en broek. Roodbaard werpt pruik en shirt af en houdt alleen een latex broek over, daaronder een net panty. (...) een bizarre kraut/psych-trip. Heel prettig.” 

 

 

www.thegermans.be

Vlaamse Voodoo, het bestaat."

- Mauro Pawlowski over The Germans

Echo Beatty

Echo Beatty speelt Pop Noir, een genre dat filmisch en donker als het is, een hypnotiserend effect kan hebben op de luisteraars. Bezieler en frontvrouw van de groep Annelies Van Dinter en Jochem Baelus, multi-instrumentalist en ontdekkingsreiziger in de wereld van onwereldse klanken, hebben voor het nieuwe materiaal de groep uitgebreid met drummer Louis Evrard. Rollende drums, repetitieve gitaarpartijen en dreigende bassen vormen de basis rondom de doordringende teksten en meeslepende stem van Annelies, soms ingetogen en breekbaar, soms rauw uithalend. De bezwerende, spookachtige sfeer is nog steeds hun handelsmerk, maar met de nieuwe songs komt er al eens een kudde wilde paarden voorbij gegaloppeerd. De tweede langspeler, Nonetheless, komt uit op 28 maart. Een dag eerder krijg je het bij ons al live te horen!

 

 

www.echobeatty.com

 

Een unieke, tussen Portishead, PJ Harvey en Beach House zwevende sound."

- Pieter Coupé in De Morgen