tmbg_3_hr_c_giannina_urmeneta_ottiker.jpg

Giannina Urmeneta Ottiker

Steven Michel

GRIP evenings: They might be giants

Deze synesthetische symfonie van vorm en kleur is een streling voor het oog! Steven Michel is gefascineerd door geluid, ritme, animatie en beeld. Het resultaat van die fascinatie isThey might be giants, een solo op het snijvlak van dans en concert. Steven Michel neemt je mee naar een plek waar muziek en beeld onze verbeelding prikkelt en onze perceptie in de war brengt. Wat gebeurt er ‘werkelijk’? They might be giants stelt de relatie tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale in vraag. Laat je verrassen door deze jonge choreograaf en zijn optisch fantasia waar het oor kan zien en het oog kan horen!

They might be giants

They might be giants is een solo op het snijvlak van dans en concert, geïnspireerd op Visuele Muziek en kunstmatige waarneming waarbij de dubbelzinnige verhouding tussen geluid en beeld, zicht en perceptie, wetenschap en fictie in vraag gesteld wordt. Licht, scenografie, muziek en fysieke aanwezigheid worden gelijkwaardig behandeld om een visuele symfonie te creëren, een optische fantasia, waar het oor kan zien en het oog kan horen. They might be giants is een genetwerkte en gesynthetiseerde omgeving van transformerende Gestalten, onvoorspelbare scenario’s en georkestreerde visies. De toeschouwer wordt uitgenodigd om doorheen parallelle werelden van geluid en beeld te reizen, waar het onderscheid tussen kunst en vermaak vervaagt.

Steven Michel

Steven Michel (Frankrijk, 1986) volgde zijn opleiding aan de dansschool The P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) onder leiding van Ann Teresa De Keersmaeker, en studeerde in 2010 af. Hij werkte als danser met choreografen, theaterregisseurs en filmmakers als David Zambrano, Falk Richter, Lukas Dhont, Daniel Linehan et Maud Le Pladec, maar ook met beeldend kunstenaar Theo Mercier en Sarah&Charles. Sinds 2012 werkt hij regelmatig samen met de Belgische choreograaf Jan Martens.

In 2014 startte Steven een onderzoeksproject rond het thema Audio-Vision, met de steun van de Vlaamse overheid. Zijn ideeën hebben hem ertoe aangezet om de "rhizomatische" dimensie van de audiovisuele relatie te onderzoeken, als een mentale stimulans maar ook als pure zintuiglijke ervaring. In 2016 produceerde hij de solo They Might Be Giants (2016)

Credits
Van & metSteven Michel
ScenografieSarah&Charles
MuziekAnna Meredith
LichtontwerpHans Meijer
AdviesJan Martens
KostuumHannah Christeson
ProductieCurtain Call Productions
Internationale spreidingA Propic / Line Rousseau en Marion Gauvent
CoproductieWorkspacebrussels, TAKT Dommelhof, Cement festival, CAMPO
Met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapsscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Met dank aanSTUK, wpZimmer, GRIP
Duur45 minuten
Première18 februari 2016