Suzanne Grotenhuis & De Nwe Tijd

On Ice

Lekker schaatsen als een verlangen naar zorgeloos door het leven kunnen glijden. Een moedig en hilarisch verslag van hoe Suzanne na een gebroken hart terug overeind krabbelde op een fake ijsbaan.

Op het Theaterfestival in 2013 won Suzanne Grotenhuis de Roel Verniers prijs met haar solo ‘Het zwarte Woud Forever’. Deze prijs, voor jong talent, bestond uit 2500 euro. Min belastingen. Dus laten we zeggen, 2000 euro. De bedoeling was dat Grotenhuis hier een nieuwe voorstelling van zou maken, maar al gauw kwam ze er achter dat het financieren van een volledige theater productie niet zou lukken met 2000 euro. Dus besloot ze toen het prijzengeld te besteden aan een ijspiste.

 

Haar nieuwe voorstelling, ‘On Ice’, vertelt het verhaal waarom een jonge theatermaker besluit een ijspiste te kopen. Waarom deze ijspiste op een of andere manier de ‘oplossing’ biedt voor een gebroken hart.

 

De voorstelling begint met de uitnodiging van Grotenhuis aan het publiek, om allemaal samen te gaan schaatsen. Ze heeft namelijk ook 50 paar schaatsen op de kop kunnen tikken en het lijkt haar fantastisch om samen met het publiek het ijs op te gaan. Vervolgens neemt ze je mee op een schijnbaar geimproviseerd, hilarisch verhaal van Het Zwanenmeer On Ice, naar een mars expeditie, de blues zanger Blind Willie Johnson en uiteindelijk naar het midden van de woestijn van Australië tijdens een uit de hand gelopen kampeervakantie. De verhalen volgen elkaar in duizelingwekkend tempo op, en zetten de kijken steeds op het verkeerde been. 

Wat zegt de pers?

★★★★ Theaterkrant.nl
"Niets lijkt betekenisloos in On Ice, dat zo één grote metafoor wordt voor een leven waarvan voortkrabbelen, vallen en weer opstaan de pijlers vormen." Lees meer

 

★★★★ Concertnews.be
"On Ice verrast en boort naast verschillende disciplines ook verschillende emoties aan."

 

★★★★★ To Do List
"Irrestistable offbeat comedy and heartfelt storytelling combine in this one-woman epic about buying an ice rink (or is it?)"

 

"On Ice is een magisch gebeuren. Een beetje techno, af en toe een snuifje filosofie en een goed deel 'doen alsof' in alle bescheidenheid. (...) Ongekunsteld en onbedeesd tegemoetkomend aan wat een publiek mag verwachten: een ontmoeting die ogen opent, hersens prikkelt en blij maakt." - Theatermaggezien 

 

★★★ Knack Focus
"Het leven kreeg Grotenhuis het afgelopen jaar op de knieën. On Ice is het moedige, grappige en met prachtige one-liners verlichte verslag van hoe ze terug overeind krabbelde." 

Bekijk hier de trailer

Van en met Suzanne Grotenhuis
Dramaturgie & productie Selm Wenselaers
Lichtontwerp Sander Salden
Coach Wim Helsen
Productie De Nwe TIJD