Suze Milius & Het Zuidelijk Toneel

TALK SHOW

Denk terug aan de zondagavonden van vroeger. Met de hele familie voor de TV, kijkend naar programma’s die je op dat moment moest zien. Anders waren ze voor altijd weg en kon je op maandagochtend op het werk alleen maar tandenknarsend en in stilte meeluisteren.

Waarover praten we eigenlijk en waarom? En waarom zien we elkaar toch zo graag praten? In TALK SHOW draagt regisseur Suze Milius hét symbool van een verdwijnend tv-tijdperk ten grave. In een kleurrijke theatervoorstelling over afscheid neemt ze je glimlachend mee naar de volgende uitzending.

Milius probeert je altijd op geheel eigen wijze aan te spreken. En hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groots van opzet. Met liefde voor absurde humor en een gestileerde esthetiek creëert ze eigen, kleurrijke universa die je niet snel vergeet. In al haar werk gaat een fascinatie schuil voor “de melancholie van de exclusiviteit van het ‘nu’”, zoals ze het zelf omschrijft. Een fascinatie voor de levens die je had kunnen leiden. Voor Milius heeft dit een hoopvolle connotatie: “Melancholie is voor mij een vorm van gelukzaligheid, juist omdat ik voel, juist omdat ik reflecteer.”

Bekijk alvast de teaser:

We Are Public 

De voorstelling van 8 april is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

In de pers

★★★ | Theaterkrant

"Het begint met realisme dat evolueert naar een soort absurd niveau. Soms wordt dat doorgetrokken, bijvoorbeeld in de optredens van de man die alles kan, soms lijkt het de bedoeling de slappe kanten van het genre (geforceerd zoeken naar emoties en conflicten en die uitmelken) te kijk te zetten." 
Lees de recensie

★★ | NRC

"Scènes verwijzen losjes naar bekende tv-momenten („kijken jullie allemaal even onder je stoel?”) of -formats. Zo leggen twee vriendinnen een ruzie bij en loopt een interview uit de hand, omdat de artiest (leuke rol van Lisa Verbelen) zich hardop afvraagt, waarom ze alleen haar hitje mag komen zingen. Het is een van de sterkste scènes uit de voorstelling, waarbij de zangeres wegbeent en de presentatrice schreeuwend achterblijft, bevestiging zoekend bij haar toeschouwers."  
Lees de recensie

Credits
Regie Suze Milius
Tekstbijdragen Magne van den Berg
Spel Janneke Remmers, Nora Ramakers, Stefan Jakiela, Lisa Verbelen, Kasper Vandenberghe
Muziek Hendrik Lasure
Dramaturgie Daan Milius
Artistiek Advies Piet Menu
Scenografie Janne Sterke
Kostuumontwerp Johanna Trudzinski
Productie House Crying Yellow Tears
In coproductie met Het Zuidelijk Toneel, d e t h e a t e r m a k e r & deSingel
Met de steun van Fonds Podiumkunsten, Via Zuid