Suze Milius & Het Zuidelijk Toneel

TALK SHOW

In deze groots opgezette theatervoorstelling bouwt regisseur Suze Milius een talkshow-studio op scène na, om dit symbool van het televisietijdperk te onderzoeken. Het is een viering en een afscheid van een medium dat, hoewel het nog altijd door velen gebruikt wordt, niet langer de toekomst heeft. 

Oprah, Adriaan van Dis, The Dick Cavett Show, Ricki Lake… Uren heeft ze ernaar gekeken. Maar wat fascineerde haar eigenlijk zo? In deze groots opgezette theatervoorstelling bouwt regisseur Suze Milius een talkshow-studio op scène na, om dit symbool van het televisietijdperk te onderzoeken. Het is een viering en een afscheid van een medium dat, hoewel het nog altijd door velen gebruikt wordt, niet langer de toekomst heeft. “Een afscheid van al wat mooi was, een afscheid van mijn jeugd”, aldus Suze Milius. 

Suze Milius (1986) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Haar voorstellingen werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en al tweemaal genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakers-prijs. Haar werk wordt getypeerd door een visuele en fysieke theatertaal die focust op intermenselijk gedrag in al zijn onhandigheid en ongemak. Haar projecten vertrekken vanuit schijnbaar alledaagse werelden, die in de theatrale ruimte onder spanning komen te staan.

Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groots van opzet. Suze probeert je, als toeschouwer, altijd op een andere manier aan te spreken. Als kijker herken je jezelf en dit kan heel vervreemdend zijn. Met haar liefde voor absurde humor, gecombineerd met haar abstract denkvermogen en gestileerde esthetiek creëert Suze kleurrijke universums. Dat zal ook het geval te zijn in haar nieuwe creatie, TALK SHOW.

 

We Are Public 

De voorstelling van 8 april is onderdeel van de We Are Public-selectie. Leden kunnen reserveren door te bellen met de kassa.

RegieSuze Milius
Productie House Crying Yellow Tears
In coproductie met Het Zuidelijk Toneel, d e t h e a t e r m a k e r & deSingel
Met de steun van Fonds Podiumkunsten, Via Zuid